Hyppää pääsisältöön

Resepti: Haukimuffinit ja raitajuuri-vuonankaalisalaatti

Resepti: Haukimuffinit ja raitajuuri-vuonankaalisalaatti. Kuva: Aamu-tv, Yle
Lusikoi muffinin päälle muutama lusikallinen tillivoita ja tarjoile heti hymyn kera.
Hauki on Santeri Hämäläisen mielestä turhaan aliarvostettu kala. Haukea ei juuri valmisteta sen ruotoisuuden takia. Tämän viikon reseptillä valmistuu haukimuffineita. Ruodoista ei tarvitse tässä ruuassa välittää, koska kalamassa jauhetaan hienoksi monitoimikoneella.

Haukimuffinit ja raitajuuri-vuonankaalisalaatti (neljälle)

Haukimuffinit

300 g haukea
100 g kylmäsavulohta
1 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
2 rkl tuoretta tilliä
himalajansuolaa ja pippuria

Raitajuuri-vuonankaalisalaatti

1 tl dijonsinappia
2 rkl sherryviinietikkaa
5 rkl oliiviöljyä
1 l vuonankaalia
200 g raastettua mukulaselleriä
200 g punajuuria
200 g raitajuuria
himalajansuolaa ja pippuria

Tillivoi

50 g luomukirnuvoita
2 rkl tuoretta tilliä


Sekoita sinappi ja sherryviinietikka pienessä kulhossa. Vispaa joukkoon oliiviöljy ja mausta suolalla ja pippurilla. Yhdistä isossa kulhossa vuonankaali ja mukulaselleri. Lisää joukkoon keitetyt ja lohkotut punajuuret ja raitajuuret. Sekoita kastike joukkoon ja siirrä salaatti jääkaappiin odottamaan haukimuffinien valmistumista.

Pilko kaloja hieman pienemmiksi ja siirrä ne monitoimikoneeseen tai isohkoon kulhoon. Lisää perään kuohukerma sekä kahden kanamunan keltuaiset ja hienonnettu tilli. Aja hienoksi monitoimikoneessa tai vaihtoehtoisesti sauvasekoittimella kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla. Vatkaa kahden kananmunan valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele se kalamassan sekaan. Jaa kalamassa muffinivuokiin ja paista 150-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia, kunnes muffinit ovat hieman kohonneet ja saaneet kauniin värin pintaansa.

Sulata tillivoita varten kattilassa luomukirnuvoi ja sekoita joukkoon hienonnettu tilli.

Kokoa annos tekemällä lautaselle salaattipeti, jonka päälle nostat haukimuffinin. Lusikoi muffinin päälle muutama lusikallinen tillivoita ja tarjoile heti hymyn kera.
 
Ruokajuomalta tarvitaan reilusti hapokkuutta ja aromikkuutta. Esimerkiksi Pinot Blanc -rypäleestä tehdyllä kuivalla tai puolikuivalla valkoviinillä on hyvä mahdollisuus nostattaa   ruokailijan naamalle entistäkin leveämpi hymy.

Ohje: Santeri Hämäläinen
  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka