Hyppää pääsisältöön

Ex-tyttöbändin jäsen: Oma musiikki on minulle paljon tärkeämpää

Tiktakista tunnetuksi tullut Petra pohtii YleX:n haastattelussa omaa soolouraansa ja sitä, miten tyttöbänditausta on vaikuttanut hänen musiikkiinsa.

Kuvassa pop-rock -muusikko Petra. Hän lähettää YleX:n kuulijoille terveisiä Oma Lista -vierastaulun kautta: "Kaikki Niemiset ja Virtaset... Ja te kaikki muut... Mahtavaa kevättä!! Keikoilla nähdään, eiks je! // Kuva: Timo "Timppa" Launonen

Petra, 27,julkaisi tammikuun lopulla toisen studioalbuminsa Kaksi pintaa, jota artisti kertoo työstäneensä vailla minkäänlaisia ennakkoluuloja ja tabuja. Hänen mielestään rohkeus ja uskaltaminen olivat keskiössä.

- Lauloin kymmenen vuotta Tiktakissa muiden ihmisten tekemiä biisejä ja sitten tuli olo, että mä kaipaan enemmän. Tarviin enemmän sisältöä, ja jotta tää kaikki tuntuu mulle isommalta ja merkityksellisemmältä, niin mun on pakko heittäytyä ja laittaa itseni täysin likoon.

Pop-rokkari kertoo YleX:n haastattelussa, että jokainen palaute omasta tuotannosta tuntuu paljon henkilökohtaisemmalta. Siitä huolimatta, että palautetta on tullut liki 15-vuotisen laulajauran ajan.

- Voisi kuvitella, että siinä ajassa olisi nähnyt ja kokenut aika paljon, mutta tuntuu ihan siltä kuin olisin oikeasti aloittanut ihan alusta ja vasta nyt, muusikko naurahtaa hyväntuulisena.

Valtavan suosion saavuttaneen Tiktakin jälkeen oma sooloura ei ole ollut yhtä juhlaa Petralle, mutta onnistumisenkokemukset ovat siivittäneet hänet vaikeiden hetkien yli.

- On ollut tosi raskasta tietyissä kohdissa ja olen saanut paiskia todella paljon töitä, mutta samaan aikaan, kun uusi levy ilmestyi, se tuntui sata miljoonaa kertaa isommalta, hienommalta ja tärkeämmältä asialta, Petra kertoo.

Lähteet: Oma Lista -haastattelu