Hyppää pääsisältöön

Kirsi Ylijoki: Tällaista on olla rokkarin vaimo

Eicca Toppisen vaimo Kirsi Ylijoki pyörittää perheen arkea yksin puolet vuodesta.

Apocalyptican Eicca Toppinen Musiikkitalossa keikalla.

Apocalyptican keulakuvan Eicca Toppisen vaimo näyttelijä Kirsi Ylijoki pyörittää lapsiperheen arkea yksin noin puolet vuodesta. Ylijoki kertoo Ylen Inhimillinen tekijä -ohjelmassa, miltä se tuntuu.

- Meillä on ollut lapsiperheen arkea 14 vuotta. Siihen on mahtunut hirmu erilaisia vuosia. Se bänditouhu ja mun näyttelijän työ on molemmat freelancer-pohjaisia. Jokaisen levyn jälkeen mietitään, miten levyt myyvät eri markkina-alueilla ja mitkä kaikki kiertueet toteutuvat ja miten pitkinä ne toteutuvat, Ylijoki sanoo.

Rokkarin vaimo on tottunut siihen, että hän on pääosin vastuussa heidän kahdesta lapsestaan ja arjen pyörittämisestä, kun mies rokkaa ympäri maailmaa.

- Sen kanssa on oppinut elämään, Kirsi kommentoi.

Eicca Toppisen keikkareissut kestävät joskus vain viikonlopun, toisinaan mies on pois kotoa kolmesta neljään viikkoa.

- Vuositasolla reissupäiviä on noin 150-200. Aika harvathan sitä keikkaelämää ymmärtävät ja se on ihan luonnollista. On ihmisiä, jotka ovat huolissaan mun jaksamisesta ja siitä näkevätkö lapset isäänsä tarpeeksi, Ylijoki kertoo.

Vaikka menestyvän rokkarin rinnalla voi olla haastavaa luoda omaa uraa, on Ylijoki onnistunut siinä. Hän on näytellyt useissa tv-sarjoissa ja elokuvissa, kuten Headhunters, Kotikatu, Sydänjää, Tahdon asia ja Musta jää.

- Tärkeintä on, että mä olen saanut tehdä sitä työtä. En mä koe siinä asiassa luopuneeni, Kirsi sanoo.

Taiteilijapariskunnalla on myös yhteinen musiikkiprojekti Cherry and the Vipers, jossa Kirsi laulaa ja Eicca soittaa rumpuja.

Lähteet: Inhimillinen tekijä