Hyppää pääsisältöön

Haloo Helsinki! näyttää todelliset kyntensä

YleX:n Viikon albumina soi Haloo Helsinki! -yhtyeen Maailma on tehty meitä varten.

Haloo Helsinki! Elli ja Leo // Kuva: Juhani Kenttämaa

Haloo Helsinki! on tehnyt uransa vahvimman albumikokonaisuuden. Suurena syynä onnistumiselle on seitsemän vuoden yhteisen taipaleen, kolmen albumin ja satojen keikkojen lisäksi myös se, että bändi vastaa Maailma on tehty meitä varten -albumin materiaalista lähes täysin itse.

- Oltiin kuin lapset leikkikentällä ja testattiin innokkaasti kaikkea. Haettiin tarkoituksellisesti vähän erilaisia elementtejä albumille, mikä kuuluu isoina rock- ja elektromaailmoina. Mitään ei lähdetty väkisin yrittämään, vaan kaikki uudet ideat saatiin mukaan hyvin luonnollisesti, kertovat basistilaulaja Elli Haloo sekä kitaristi Leo Hakanen albumin työstämisestä.

Kypsyminen näkyy ja kuuluu myös siinä, että Ellillä on päävastuu levyn sanoituksista. Teemat pyörivät nuoren kaupunkilaisen levottoman elämän ja sykkeen ympärillä.

- Kerron yleismaailmallisista aiheista, joissa on vahva henkilökohtainen leima. Löysin sanoittamisen kautta uuden tavan purkaa itseäni, ja olen todella kiitollinen, että olen saanut hyvää palautetta teksteistäni. Tarvitsee paljon rohkeutta ja tukea ylittää kynnys ja hypätä itsenäisen sanoittajan saappaisiin, aprikoi Elli uutta aluevaltaustaan, eikä poissulje mahdollisuutta kirjoittaa sanoituksia myös muille artisteille.

Maailma on tehty meitä varten viittaa myös albumin samannimiseen kappaleeseen, jossa etsitään omaa paikkaa ja harmoniaa maailmasta. Albumin kannen kuvaussessiot New Yorkiin avarsivat nelikon maailmankatsomusta, jonka myötä levyn nimikin varmistui.

- Vietimme uskomattoman viikon kuvausmatkalla, johon mahtui kokemuksia kaikilta laidoilta. Todistimme jyrkistä tuloeroista johtuvaa kodittomuutta sekä yliampuvaa pröystäilyä, ja hämmästelimme suurkaupungin kulutuksen määrää. Ihmisiltä näyttää puutuvan keskinäinen arvostus toisiaan ja ympäröivää maailmaa kohtaan. On surullista nähdä asioiden tola tällä hetkellä, ja sen parantamiseen vaaditaan meiltä jokaiselta pieniä, mutta varmoja askeleita.

Herätysliikkeen lisäksi Haloo Helsinki! haluaa samalla antaa myös parasta osaamistaan näyttäen kypsyneet kyntensä myös vanhemman kuulijakunnan suuntaan. Kyseessä ei ole enää pelkkä nuorisobändi, vaan yhtye joka ikään katsomatta sukeltaa suoraan kaikkien rockpopin ystävien maailmaan.

Lähteet: YleX Viikon albumi -haastattelu