Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Nosteessa radio pääkuva

Diison

Diison on Suomalais-Jamaikalainen englanniksi räppäävä artisti Vantaan Havukoskelta/Koivukylästä. Räppäämisen ja musiikin tuottamisen 26-vuotias Diison aloitti varhais teini-ikäisenä mutta uskaltui vasta 2012 vuoden alussa julkaisemaan musiikkiaan. Diison julkaisi ensimmäisen Chill-nimisen promosinkkunsa keväällä 2012. Biisi sai hieman radiosoittoa ja video sai positiivista palautetta Youtubessa. Diison on myös keikkaillut viime vuonna muutamissa tapahtumissa, mutta suurta mediahuomiota ei ole vielä tuore räppäri saanut kohdalleen. Soundi on letkeää ja sanoitukseltaan maanläheistä, johon moni pystyy varmasti samastumaan.

Diison YleX Kellari // Kuva: YleX Kellari

Kotipaikkakunta: Vantaa

Musiikkityyli: Hiphop

Perustamisvuosi: 2012

Kokoonpano: Sanoitukset/Vokaalit: Diison (Peter Appleton). Tuottaja/Miksaaja: Arto Tolonen

YleX kommentoi

Tykkäämme:

Lepposasta meiningistä, josta kuultaa Jamaikan soundit, mutta joka ei kuitenkaan lähde reggae-linjalle. Diisonin riimittely kulkee soljuvasti ja soundi on mukavan pehmeä.

Vielä odotamme:

Pikkasen terävyyttä tuotantoon, että karsiutuisi se pieni kotikutoisuuden tunne mikä välillä taustoista irtoaa. Diisonin englanninkielisessä ääntämyksessä ei ole mitään vikaa, mutta valitettavasti vertailukohteina ovat tällä hetkellä tykinkovat Gracias, Ekow ja Noah Kin. Samalle tasolle päästäkseen pitää tuotanto saada skarpiksi ja räpit loppuun saakka hiotuiksi. Diisonilta puuttuu vielä se jokin, josta muotoutuu juuri hänen oma tavaramerkkinsä ja helpottaa erottautumista muista samankaltaisista artisteista.

Kristallipallo:

Peliin rutkasti keikkailua, jos mahdollista niin lämppäämään edellä mainittuja samankaltaisia artisteja. Silloin voi oppia jo breikanneilta artisteilta ja voi löytää musiikilleen lisää tykkääjiä. Voisiko Diison vielä jotenkin tuoda esiin omaa taustaansa ja korostaa omaleimaisuuttaan sillä?