Hyppää pääsisältöön

Lordi-suurhankkeelle 120 000 euroa ennakkotukea

Elokuvasäätiö myönsi Lordi-dokumentille kelpo summan.

Mr. Lordi.

Suomen elokuvasäätiö tiedotti tänään tukipäätöksistään. Lordi-dokumentille myönnettiin 120 000 euroa ennakkotukea.

Lordi-dokumentissa nähdään ennennäkemätöntä arkistomateriaalia Mr Lordin lapsuudesta ja Lordi-yhtyeen syntyvaiheista. Dokumenttia on kuvattu Suomessa ja muualla Euroopassa sekä Yhdysvalloissa. Sen ensi-iltaa on suunniteltu kevääksi 2014.

90 minuuttia kestävä 500 000 euron suurhanke pyritään saamaan kansainväliseen elokuvateatterilevitykseen. Vaikka elokuva koostuu kulissien takaa kuvatusta materiaalista, yhtyeen jäseniä ei tulla näkemään ilman maskeja.

Elokuvan rahoittavana tv-kanavana on Yle.

Kaikki elokuvasäätiön tukipäätökset ovat luettavissa säätiön saitilla.

Lähteet: SES