Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Nosteessa pääkuva

Belsebub & Perisynnit

Spugedeelista folkkia soittava orkesteri Lappeenrannasta. Homma pistettiin pystyyn vuonna 2011. Julkaisuja: Karu-Selli 2012 ja Järjen Isä -EP 2013.

Belsebub & Perisynnit // Kuva: YleX Kellari

Kotipaikkakunta: Lappeenranta

Musiikkityyli: Spugedeelinen folk

Perustamisvuosi: 2011

Kokoonpano: Hra Luger, Hän Sölo, Kosmodeus Jenni

YleX kommentoi

Tykkäämme:

Intensiivistä paahtoa, joka osoittaa, että akustisestikin voidaan tehdä agressiivista ja jyräävää musiikkia. Laulajan ääni on mieleenpainuvan persoonallinen, kuin uuden vuosituhannen Tuomari Nurmio kohtaisi Ismo Alangon.

Vielä odotamme:

Huumoriaspektien karsimista ulkomusiikista ja uppoutumista syvemmälle folkin pimeälle puolelle. Soiton tiukentamista, mutta ei kuitenkaan raakuuden kustannuksella. Vaikka jammailu ja staattinen jyrääminen kuuluukin välillä asiaan, oleellista olisi, että kappalemateriaalia saataisiin ytimekkäämmäksi.

Kristallipallo:

Bändin petratessa entisestään ja jalostaessa pahaenteistä folkiaan voimme odottaa tämän bändin tuovan Suomeen uutta folkperinnettä, jota on kuultu mm. amerikkalaisten 16 Horsepowerin, Hank III:n sekä Nick Cave & The Bad Seedsin myötä maailmalla. Keikkailun, mystiikan ja entistä kovempien julkaisujen kautta bändistä voi tulla vielä yksi maan mielenkiintoisimmista nousevista bädeistä.