Hyppää pääsisältöön

Opiskelijoiden ylipaino on lisääntynyt dramaattisesti

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön uuden terveystutkimuksen mukaan opiskelijamiehistä 41 prosenttia on ylipainoisia.

Himopuntari

Tuoreen YTHS:n terveystutkimuksen mukaan korkeakouluopiskelijoiden ylipaino kasvaa koko ajan. Ylipainosta kärsivät miehet naisia enemmän. Tutkimukseen vastanneista miesopiskelijoista ylipainoisia oli 41 prosenttia ja naisista 23 prosenttia. Yli kolmekymppisistä miespuolisista ammattikorkeakouluopiskelijoista jopa 65 prosenttia oli ylipainoisia.

Ammattikorkeakouluopiskelijoilla ylipaino-ongelma oli yliopisto-opiskelijoita suurempi ongelma. Ammattikorkeakoulussa opiskelevista 30-35 -vuotiaista miehistä ylipainoisia oli jopa 65 prosenttia. Samanikäisistä ammattikorkeakoulujen naisopiskelijoista ylipainoisia oli 40 prosenttia.

Tutkimukseen osallistui 4400 korkeakouluopiskelijaa.

Opiskelijoiden omat kokemukset ylipainosta eivät ole tilastojen kanssa samansuuntaisia. Vaikka 41 prosenttia miehistä on ylipainoisia, vain 30 prosenttia kokee asian ongelmaksi. Naisista taas joka kolmas kokee kärsivänsä paino-ongelmista, vaikka vain alle neljännes heistä on ylipainoinen.

Aiheesta kertoi Yle Uutiset.

Lähteet: Yle Uutiset