Hyppää pääsisältöön

Alivaltiosihteeri: Ystävänpäivän mielenosoitukset Satakunnassa

Ystävällisyys ei aina tule luonnostaan. "Ystävänpäivän ystävällinen suhtautuminen kanssaihmisiin ei sovi satakuntalaiseen mielenlaatuun", kertoivat ystävänpäivän vastaiseen liikehdintään osallistuneet Alivaltiosihteerin sketsissä.

Ystävänpäivän aikaan täytyisi olla ystävällinen. Kortit ja tekstarit ylistävät ystävyyden tärkeyttä. Entä jos ei tahdokaan tai jos ei kykene. Eri puolella Suomea ollaan erilaisia ja vaikka ystävällisyys tulisi helposti joillekin, ei se kuulu esimerkiksi porilaisten temperamenttiin.

"Turhanaikainen maireus ei sovi satakuntalaisen pirtaan" ja "Vaikka nyt ei sada, niin varmaan kohta sataa" luki perisatakuntalaisten aktivistien banderolleissa.

Teksti: Juhana Säilynoja

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto