Hyppää pääsisältöön

Eroottinen pääomako avain menestykseen?

Eroottinen pääomako avain menestykseen? Kuva: stock. cxhng, Chris Green.

Onko muilla enemmän ystäviä? Vallitseeko parisuhdemarkkinoilla osaltasi ikuinen jääkausi? Menevätkö työelämässä ylennykset sivu suun, eikä pomo huomaa ponnistelujasi? Voisiko tilanne olla korjattavissa eroottista pääomaa vahvistamalla?

Eroottinen pääoma on ihmisestä ulospäin heijastuvaa fyysistä ja sosiaalista viehättävyyttä. Asiaa tutkineen tohtori Catherine Hakimin mukaan eroottinen pääoma on yhtä tärkeä kuin ekonominen, kulttuurinen ja sosiaalinen pääoma. Viehättävyytensä avulla ihminen voi saavuttaa asioita niin yksityiselämässään kuin urallaankin.

Kirjassaan Honey Money - Why attractiveness is the key to success Hakim jakaa eroottisen pääoman kuuteen eri osa-alueeseen; kauneus/komeus, tyyli, eloisuus, sosiaaliset taidot, seksuaalinen viehätysvoima ja intiimi seksuaalisuus.

Geenit ja oma yritys ratkaisevat

Meistä jokaisella on jonkin verran eroottista pääomaa. Osalle sitä siunaantuu enemmän jo elämän alkumetreillä, sanoo seksuaaliterapeutti Maaret Kallio Väestöliitosta.

Puolet eroottisesta pääomasta koostuu perimästä.
- Puolet eroottisesta pääomasta koostuu perimästä. Kauniit vauvat hyötyvät ulkonäöstään; hoitajat kiinnittävät heihin enemmän huomiota ja heille suodaan iloisempia ilmeitä ja parempaa hoitoa. Myös heidän vaatimuksiinsa suhtaudutaan avokätisemmin ja heidän kanssaan ollaan enemmän sosiaalisessa vuorovaikutuksessa, Kallio selvittää. 

Ihminen pystyy vaikuttamaan omaan eroottiseen pääomaansa paljon. Jos et ole syntynyt kuvankauniina tai missin mittoihin sopivana, huumorintaju, sosiaaliset taidot ja charmi vahvistavat eroottista pääomaasi.
Eroottisesta pääomasta hyötyä. Kuva: Fotocram.

Työpaikalla ja parisuhdemarkkinoilla toimivat samat konstit 

Ihmiset joiden eroottinen pääoma on vahva, saavat 10 - 20 prosenttia enemmän palkkaa. Heitä myös kuunnellaan muita tarkemmin ja heille annetaan positiivisempaa palautetta. 

- Eroottinen pääoma saattaa olla se asia joka ratkaisee työnhakutilanteessa, kun on kaksi yhtä pätevää hakijaa. Se ei missään tapauksessa tarkoita, että edettäisiin jotenkin seksin kautta vaan että eloisuus, luotettavuus ja muut ominaisuudet vaikuttavat, Kallio painottaa. 

Jos haaveilee paremmasta menestyksestä työ- tai parisuhderintamalla, kannattaa arvioida omia vahvuuksia ja heikkouksia.

Yksinkertaisin keino parantaa säteilyään on hymyillä ja suoristaa ryhti
- On erityisen tärkeää löytää itselleen sopiva tyyli, omiin hiuksiin sopiva kampaus sekä vartalolle sopivat vaatteet ja värit. Yksinkertaisin keino parantaa säteilyään on hymyillä ja suoristaa ryhti, Kallio kannustaa.

- Sosiaalista säteilyä lisäävät hyvät käytöstavat, sosiaalinen joustavuus, itsehillintä, eloisa olemus, hyväntuulisuus ja positiivinen elämänasenne. Omaa persoonaa pitää myös uskaltaa tuoda esille.

Testaa oma eroottinen pääomasi

Tutustu eroottisen pääoman kuuteen osa-alueeseen ja tarkempiin testituloksiin

Puoli seitsemän -ohjelmassa vietetään seksiviikkoa 19. - 22.2.

Linkit:

Kommentit