Hyppää pääsisältöön

Viiperissä lapset nauravat, kiljuvat ja leikkivät jumppatädin johdolla

Viiperi oli lasten luova leikkihetki, joka ilostutti televisiossa vuosina 1986–1988.

Viiperissä pastellinvärisiin jumppapukuihin pukeutuneet pikkuiset pääsivät Maija Harjulan johdolla milloin taikametsään, milloin veturiin. Paljaat, innokkaat ja nopeat jalat pomppivat huopalattialla ja värillä kurottelevat kohti korkeuksia.

Voimailujaksossa Eeva-tyttö näyttää, kuinka kova haba hänellä oikein on, ja onpa oman jumppajaksonsa saanut myös pieni Iiro-vauva.

Teksti: Sonja Fogelholm

  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto