Hyppää pääsisältöön

Hiihtolomalle Lapin hohtaville hangille

Missään muualla ihminen ei tunne sellaista vapautta ja äärettömyyden riemua kuin Lapin hangilla. Lapissa on ajatonta kauneutta ja jylhää rauhaa, runoilee Carl-Erik Creutz vuonna 1951 valmistuneessa matkailufilmissä.

Matkailua ja postin toimintaa esittelevä filmi piirtää 1950-luvun Lapista runollisen ja eksoottisen kuvan. Lapin luonto oli jo tuohon aikaan tuttu käsite, mutta varsinainen matkailuelinkeino oli vasta syntymässä. ”Lapissa onkin avaraa hiihtomaastoa niin aloittelijalle kuin pahimmalle huimapäälle."

Hiihtolomalle matkaavia opastetaan isällisin neuvoin. ”Lapin miehellä on tarkka suuntavaisto, mutta etelän hiihtäjän ei pidä lähteä pitemmälle yksin majapaikastaan.” Mutta ei Lappikaan eristyksissä ollut. ”Kiireelliset asiat voi toimittaa puheluina ja sähkösanomina mihin maailman ääriin tahansa”, filmissä mainostetaan.

Lisää ohjelmasta

Kommentit