Hyppää pääsisältöön

Nokian lukion abiturientti selventää risteilytapahtumia

”Ne, jotka osasivat venäjää, pärjäsivät”.

St. Peter Line -varustamon Princess Anastasia -matkustajalaiva // Kuva: St. Peter Line

Tänään otsikoissa on ollut St Peter Linen M/S Anastasia -aluksella järjestetty abiristeily, jossa osa abeista koki jääneensä ilman ruokaa ja juomaa. Nokian lukion abiturientit soittivat bussimatkaltaan YleX:n lähetykseen.

Abiturientti nimeltään Julia kertoi YleX Viikonlopun haastattelussa, että abit pääsivät buffet-ruokailuun useammassa kattauksessa. Heidän kattauksessaan ruokailuaikaa oli kaksi tuntia, ja he menivät sinne jo iltapäivällä kello 15. Tämän jälkeen porukka sai seuraavan kerran vasta aamiaista kello seitsemältä lauantaina.

- Sen jälkeen ei enää saanut ruokaa mistään. Paitsi jotain pähkinöitä ja pakastepitsapaloja, jotka maksoivat viisitoista euroa. Näitäkin sai vain yhdestä kahvilasta, mistä sai myös vähän vettä kunnes se loppui. Hinta määriteltiin kahvilassa ilmeisesti naaman mukaan, koska toisille se maksoi kolme euroa ja toisille kuusi.

Julia painottaa, ettei abeja oikeastaan muutoin harmittaisi, jos he olisivat saaneet vettä ja ruokaa myös buffetin ja aamiaisen välissä. Hän paljastaa myös, että laivalla myytiin alkoholia pulloittain tiskin takaa. Miehistö St. Peter Linen laivoissa on Venäjältä, joten kielimuuri näytti tuleen abeilla myös vastaan.

- Toiset maksoi kirkkaasta pullosta vitosen ja toisen 50 euroa. Ne, jotka osasivat venäjää, pärjäsivät, koska osa henkilökunnasta ei puhunut edes englantia.

Julia oli myös samalla linjoilla, kuin risteilyllä esiintynyt JVG:n VilleGalle, joka sanoi, ettei viinasta ainakaan laivalla ollut puutetta. Abiturientin mukaan toisinaan olisi kaivannut kuitenkin muutakin juotavaa kuin alkoholia.

Lue lisää tapauksestaKohulaivalla esiintynyt VilleGalle YleX:lle: Ei abiristeilylle syömään lähdetä

Lähteet: YleX