Hyppää pääsisältöön

Kuinka paljon älypuhelimen korjaaminen maksaa?

Älypuhelimen huolto voi tulla kalliiksi. Ylen ”propellipäiden leikkipaikka”, Rele vertasi eri puolella Suomea toimivien älypuhelinten huolto- ja korjauspalveluita tarjoavien yritysten hintoja.

Älypuhelin ja kahvila // Kuva: Maria Rautio

Releenvertailussa olevat yritykset palvelevat erityisesti silloin, kun puhelin on ostettu muualta kuin operaattorin kautta, koska operaattoreilla on omat sopimuskorjaamonsa takuuaikana. Operaattorit edellyttävät, että korjaus tapahtuu vain sen valtuuttamassa korjaamossa.

Osa puhelinvalmistajista, esimerkiksi Apple, taas ei korjauta iPhoneja ollenkaan, vaan ”korjauksessa” puhelin vaihdetaan suoraan uuteen ja hinta on sen mukainen, blogissa kerrotaan.

Rele tiedusteli älypuhelimien korjaushintoja 11 korjaamosta, joista 10 lähetti taksojaan erilaisista korjaustilanteista. Pienessä vertailussa ovat mukana Taskuomena, Screenfix, iTapsa, Mcare ja DigiShop Helsingistä, Marcon mittarihuolto Hyvinkäältä, Huoltokukko Jyväskylästä, Puhelinklinikka Turusta, Digiman Tampereelta ja Hetihuolto Salosta. Esimerkkilaitteina käytettiin yleisimpiä ja uusimpia älypuhelimia: iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, Samsung Galaxy S2, Samsung Galaxy S3, Nokia Lumia 800, Nokia Lumia 820 ja Nokia Lumia 920.

Korjaamoiden mukaan lähes yleisin syy tuoda puhelin korjaukseen on se, että näyttö tai sen päällä oleva lasi on mennyt rikki.

Vertailun perusteella korjaamoiden hinnoissa on paljon eroa. Esimerkiksi Samsungin Galaxy S3:n etulasin/näytön vaihdossa on suurimmillaan 109 euron hintaero ja Lumia 920:n sekä iPhone 4S:n näyttövaihdon hinnoissa on parhaimmillaan 60 euron ero. Monissa muissakin tapauksissa hintaeroa halvimman ja kalleimman hinnan välillä on useita kymppejä.

Vielä suuremmaksi hintaerot tulevat, jos hintoja vertaa virallisten takuukorjaamojen hintoihin. Lue lisää blogistaja katso alla olevasta taulukosta vertailut. (Klikkaamalla kuvaa saat sen suuremmaksi ja tarkemmaksi)

Relen älypuhelimen huollon hintavertailu // Kuva: http://blogit.yle.fi/rele/

Lähteet: Releblogi