Hyppää pääsisältöön

Espoon ihmepoika haastaa Robinin ja Bieberin

Isac Elliotin New Way Home soi Uuden musiikin iltavuoron Juhani Kenttämaan Viikon tehona.Kuuntele näyte:

Isac Elliot // Kuva: YleX / JP Panttila

Viime viikolla Uuden musiikin aamuvuoron Ensisoitossa maailmalle esiteltiin uusi kotimainen lapsiartisti nimeltä Isac Elliot.Ilmiötä verrattiin suoraan turkulaiseen Robiniin ja kanadalaiseen Justin Bieberiin, mutta kappaleen purevuus yltää heittämällä kaikkien tanssimusiikin ystävien makunystyröiden hemmotteluun. Ei siis pelkästään varhaisteinien viikkorahojen ja heidän vanhempiensa hermojen koetteluun.

Debyyttii New Way Home tuuttaa ilmoille modernia elektronista bailumusaa, jossa on ripaus tarttumapintaa myös indiejeesusten makusteltavaksi. Kappale työntää käsiä ilmaan myös niille, jotka ovat ihastuneet mm. MGMT:n _Kids_in tai Empire Of The Sunin maailmoja syleilevään tanssipoppiin. Isacin omat esikuvat ovat kuitenkin vahvasti modernin r&b:n maailmasta - Beyonce sekä Usher muun muassa.

Kyseessä on 12-vuoden iästään huolimatta taidokas ja valmiin kuuloinen artisti, jonka hittiä on ollut työstämässä mm. Euroviisuedustajanakin tunnettu Paradise Oskar sekä Nimettömän kosketinsoittajana tunnettu Joonas Angeria. Isac on poppari jo toisessa polvessa, sillä hänen isänsä on ska-yhtye The Capital Beatin solisti Fredi.

Tämä on siis esimakua hyvin varteenotettavalta kansainvälisen tason artistilta, jonka esikoisalbumi julkaistaan toivon mukaan kesän alla. Näkyykö tässä vaihtoehto metallille suomalaisena vientimusiikkina, vai onko poika yhtä tusinatavaraa kuin esikuvansakin?

Kuuntele biisi kokonaisuudessaan arkipäivisin n. klo 17.50 sekä 18.50, ja kommentoi alle, shoutboxiin tai tekstiviestillä 17176 (0,40€).