Hyppää pääsisältöön

Gunnari-hittejä kuultiin ja Monroe nähtiin odotetusti Slashin keikalla

Laiskasti startanneen alun jälkeen keikkaan toivat sykettä ja nousejohteisuutta tutut Gunnarihitit. Myös Michael Monroen odotettu vierailu nähtiin setin lopussa, jolloin hän veti muun muassa 90-luvulla leffasoundtrackille tehdyn kappaleen.

Slash Helsingin Hartwall Areenalla 19.2.2013 // Kuva: YleX / Tomi Mikola

Slash featuring Myles Kennedy and the Conspiratorsin keikalla oli yleisöä yllättävän vähän ja sali näytti peräti puolityhjältä. Etukäteisarvioiden mukaan paikalla olisi ollut 3500-4000 ihmistä. Slash puki näkymän lavalta tviittiinsä näin:

Skip Twitter post

Vaikka soitto kulki vauhdikkaasti, ripaus karismaa ja yleisön mukaan ottamista olisi luonut tunnelmasta intensiivisemmän. Laulaja Myles Kennedyyn ja Slashiin suunnatut valokeilat pysyivät pitkälti aloillaan miesten keskittyessä tykittämään settilistaa eteenpäin ja noin puoli keikkaa saatiin odottaa kitarasankarin, jota useimmat olivat tulleet katsomaan, ensimmäisiä kommentteja.

Tunnelmia kohottaneita Guns n' Roses-hittejä kuultiin setin loppupuolella. Kolmantena encorena tulleen Welcome to the Junglen lauloi basisti Todd Kerns niin hyvin, että olisi itse asiassa toivonut hänen hoitavan sitä tehtävää myös muissakin kappaleissa, kuten Paradise Cityssä.

Encoressa Slash esitti Michael Monroen kanssa We're all gonna die -biisin, joka on julkaistu Slashin aiemmalla soololevyllä Iggy Popin laulamana. Toinen Monroen laulama biisi oli Steppenwolf-cover Magic Carpet Ride, jonka hän on äänittänyt Slashin kanssa vuonna 1993 Coneheads-leffan soundtrackille. YouTubesta löytyy muuten video, josta pääsee kurkkaamaan biisin studiosessiohin 90-luvulle.