Arkinen teehetki muuttuu arvokkaaksi, kun tee valmistetaan oikeaoppisesti, mutta nautitaan antaumuksella ja tunteella. Seesteisen teehetken voi viettää vaikka teehuoneissa, joissa teekulttuuri elää parhaimmillaan. Kaikki kuvat: Siiri Huttunen. Tee Helsingin Théhuoneelta, Eerikinkatu 10
Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?
"Porsaanpakara" ja lipeäkala saavat kyytiä, kun Jaakko Kolmonen ja Veijo Vanamo näyttävät, miten jouluruuat ennen vanhaan pitkän kaavan mukaan valmistettiin.
Jaakko Kolmonen ja Sirkka Gustafsson tekevät jouluruokia.
Patakakkosen keittiömestarit Jaakko Kolmonen ja Sirkka Gustafsson avaavat ruokaisan joulukalenterin. Kalenterin luukuista tulee esiin perinteisiä jouluruokia, joilla joulupöytä katetaan.
Suomessa selvitetään sukupuolenkorjausta katuvien määrää.
27-vuotias Nita kokee, että hänen mielenterveysongelmiaan ei otettu huomioon ennen sukupuolenkorjausprosessin aloittamista. Suomessa on aloitettu selvitystyö siitä, kuinka paljon Nitan kaltaisia sukupuolenkorjausta katuvia on.
Eihän viisikymppinen voi sairastua Alzheimeriin? Ei meidän äiti? Mirja Parkkisen muistisairaus eteni niin nopeasti, että läheisten oli vaikea uskoa diagnoosia todeksi. Kati Parkkinen ei voi enää jakaa asioitaan äidin kanssa.
Laura Friman kertoo pitkän terapiasuhteen päättymisestä.
Laura Friman on päättämässä pitkäkestoista psykoterapiaa. Itsestä huolta pitäminen on ihmisoikeus, se on häkellyttävän hieno etuus ja maailman mittapuulla luksusta.
Jouluruokaa arkistosta 1970- ja 2000-luvun ruokaohjelmissa
Suomalaiseen joulupöytään katetaan usein kalat, laatikot, rosolli ja kinkku. Perinteissäkin on silti variaatioita. Katso, miten jouluherkut valmistuvat 1970- ja 2000-luvun ruokaohjelmissa Kolmosen ja Vanamon sekä Makupalojen tapaan
Ihmiset juovat tätä nykyä Suomessakin monia erilaisia, usein vieraskielisiä nimillä kutsuttavia kahveja, mutta itse kahvihetki on ainakin monille Aristoteleen kantapään facebook- ryhmän jäsenistä perisuomalainen.
Päiväkahviseuraa kukaan enää lehti-ilmoituksella tuskin itselleen etsii, mutta päiväkahvit on kyllä selvästi monelle yhtä kuin päivän ykköshetki .
Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?
Janne Pekkala ja Timo Nykyri kokkasivat arkeen ja juhlaan.
Makupalat-ohjelmassa ammattikokki Janne Pekkala ja toimittaja Timo Nykyri valmistivat konstailematonta kotiruokaa. Kansansuosioon nousseessa tv-ohjelmassa kokattiin myös juhlahetkiin Juhlamakupaloissa.
Kioskin uuden ruokakanavan FOODin ensimmäinen resepti.
Kioski FOOD on uusi ruokakanava Youtubessa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo.17.00! Ensimmäisessä lähetyksessä valmistui herkullinen Tofu Bowl.
Alexandra kirjoittaa lyhyesti siitä, mitä vitamiineja ja mineraaleja tärkeimmät kasviksemme ja yrttimme sisältävät. Opimme myös, mitkä kasvit auttavat mihinkin vaivaan ja mitä tunnettuja ja yllättäviä vaikutuksia niillä voi olla meille ja ympäristöllemme.