Hyppää pääsisältöön

Suomalaisräppäri Juju: Seksuaalinen turhautuminen johti itsemurha-ajatuksiin

YleX:n Viikon albumina soi ensi viikolla Jujun Matkalla kadotukseen.

Juju // Kuva: Juhani Kenttämaa

Jujun Matkalla kadotukseen -albumin synkkämielinen ensivaikutelma on pelkkää ulkokuorta, sillä levyn sisällä sykkii tsemppaava sydän. Artisti kertoo YleX:n Viikon albumi -haastattelussa hyvin henkilökohtaisista jutuista. Hän avautuu muun muassa siitä, miten seksuaalinen turhautuminen johti itsemurha-ajatuksiin nuorempana.

- Olin neitsyt 23-vuotiaaksi asti. Mulla oli pelko seksuaalisesta kanssakäymisestä ja ahdistus siitä, että kuvittelin, etten pysty siihen. Mietin, olenko homo tai impotentti, Juju muistelee.

Jujusta tuntui 16-vuotiaana, että kaikki muut harrastavat seksiä ja hän on ainut joka jää ulkopuolelle.

- Siitä asiasta ei uskalla puhua itse, kun ei ymmärrä itseänsä. Siinä hetkessä se tuntui maailman suurimmalta jutulta, vaikka eihän sillä ole mitään väliä, minkä ikäisenä neitsyytensä menettää, Juju sanoo.

Synkät ajatukset valtasivat nuoren miehen mielen, kun sopivaa tyttöystävää ei vain löytynyt.

- Mä loin siitä niin suuren jutun, että alkoi tuntua siltä, että mihin tahansa mä menen, niin kaikki tietää kaiken musta ja osoittaa mua sormella ja sanoo kattokaa homo tai impotentti, Juju kertoo.

Ulkopuolisuuden tunne ahdisti niin paljon, että Juju kertoo ymmärtävänsä jopa kouluampujia.

- Mulla on ollut itsemurha-ajatuksia ja kouluampumisajatuksia. Kyllä mä ymmärrän kouluampujia. Niilläkin on varmasti ollut joku vaikea asia mielessä, mistä ne ei vaan ole uskaltanut puhua, Juju kommentoi.

Nykyään Jujulla on asiat kunnossa. Hän valmistautuu parhaillaan kolmannen albuminsa julkaisuun.

Lähteet: YleX