Hyppää pääsisältöön

TV-vinkki: Uusi BBC-sarja Hakekaa kätilö! perustuu 50-luvun tositapahtumiin

Uusi BBC-sarja Hakekaa kätilö! perustuu 1950-luvun tositapahtumiin. Kuva: Yle Kuvapalvelu

Hakekaa kätilö! -sarja kertoo 1950-luvun Itä-Lontoon asukkaiden elämästä. Sarja perustuu sairaanhoitaja Jennifer Worthin omiin muistelmiin.

Sarjan päähenkilöllä, maaseudun rauhassa kasvaneella Jenny Leellä olisi ollut mahdollisuus nähdä maailmaa, mutta hän valitsi kutsumuksensa; elämäntyön kätilönä nunnien ylläpitämässä pienessä Nonnatus House -terveystalossa. Sarja kuvaa monilapsisten perheiden äitien karua arkea ja kätilöiden työtä tiukoissa olosuhteissa.

"Kätilöiden työ oli raskasta mutta tuotti tekijöilleen suurta tyydytystä, etenkin pontevan ensiparkaisun kajahtaessa vastasyntyneen suusta. Ja viimeistään vuoden kuluttua sama syntymän ihme koettaisiin perheessä uudelleen."

Aiheen koskettavuudesta huolimatta luvassa on humoristista ja lämminhenkistä epookkia. Sarjan päähenkilöihin voi tutustua etukäteen BBC:n sivuilla.

Yle TV1 perjantaisin klo 19.00 alkaen 22.2. ja Areenassa seitsemän päivän ajan.Hakekaa kätilö! perustuu 1950-luvun tositapahtumiin Lontoossa. Kuva: Yle KuvapalveluHakekaa kätilö! perustuu 1950-luvun tositapahtumiin Lontoossa. Kuva: Yle Kuvapalvelu

Linkit:

Kommentit
 • Alzheimerin tauti nostaa esiin sekä herkkiä tunteita että raivokohtauksia

  Alzheimerin tautia sairastavien omaisten kokemuksia

  Etenevästä muistisairaudesta kärsivien määrä kasvaa, kun väestö ikääntyy. Suomessa on arviolta lähes 200 000 muistisairasta ihmistä, joista puolet vähintään keskivaikeassa vaiheessa sairauttaan. Vuosittain lähes 15 000 ihmistä sairastuu muistin sairauksiin. Yleisin etenevä muistisairaus on Alzheimerin tauti.

 • Aamusydämellä: Borrelioositartunta

  Borrelioosiin sairastuneet kertovat kokemuksiaan

  TV1 sunnuntaina 17.4.2016 klo 9.05 - 9.45 Punkkien levittämä borrelioosi eli Lymen tauti vaanii kesäisessä luonnossa. Sari Kiiski sai tartunnan 14 vuotta sitten ja Niklas Hallmanilla todettiin neuroborrelioosi runsas puoli vuotta sitten.

 • Aamusydämellä: Nuoren syöpä

  Anna-Elina ja Aapeli ovat selvinneet syövästä

  TV1 sunnuntaina 3.4.2016 klo 9.05 - 9.45 Miltä tuntuu sairastua syöpään, kun on nuori ja elämä on juuri alkamassa suunnitelmineen ja unelmineen. Anna-Elina Rahikainen ja Aapeli Myllynen kertovat miten syöpä heidät pysäytti ja millaista tukea he olisivat sairastaessaan kaivanneet.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Viisi tapaa pelastaa pörriäinen – valitse omasi ja merkkaa tekosi!

  Pölyttäjiä voi auttaa pihassa ja parvekkeella.

  Pölyttäjien määrä on vähentynyt uhkaavasti. Kimalaiset, mehiläiset ja muut pörriäiset tarvitsevat apuasi! Pelasta pörriäinen -kampanja kutsuu kaikki mukaan talkoisiin. Miten sinä haluat auttaa: kukkia, leikkaamaton nurmikko, hyönteishotelli vai myrkytön puutarha? Valitse, toteuta ja merkitse tekosi laskuriin.

 • Eurovision Diaries – Viisupäiväkirjat

  Viisupäiväkirjat näyttää maailman euroviisufanin silmin.

  Dokumenttikokonaisuudessa fanit ympäri maailmaa kuvaavat vuoden verran elämäänsä ja fanitustaan, odotuksen huipentuessa euroviisuihin Tel Avivissa Israelissa. Soraääniäkin kuuluu, politiikkaa pohditaan ja vähemmistöt saavat äänensä esiin viisujen glitterin alta. Päiväkirjoissa esiintyy faneja 25 maasta, Ukrainasta Turkkiin ja USA:sta Venäjälle. Tavalliselle pulliaiselle viisut ovat vuosittainen toukokuinen laulukilpailu, mutta viisufanit elävät euroviisuja ympäri vuoden, missä päin maailmaa tahansa. Fanit käyvät omilla viisuleireillä, viisuristeilyillä ja tekevät omia versioita lempibiiseistään. Olennainen osa viisuja on fanaattisten fanien pyörittämä viisufanimedia, joka suoltaa viisu-uutisia 24/7.

Uusimmat sisällöt - Terveys