Hyppää pääsisältöön

Justin Bieber tienasi artisteista kymmenenneksi eniten viime vuonna - kärjessä Madonna

Analyytikon mukaan parhaiten tienaavat ne artistit ja bändit, jotka ovat jo ohittaneet albumimyyntihuippunsa. Nuorista artisteista aivan Bieberin takana ovat Taylor Swift ja Adele.

Justin Bieberin faneja Italiassa // Kuva: EPA/MATTEO BAZZI

Kanadalaispoppari tienasi viime vuonna reilut 12 miljoonaa euroa, joista suurin osa tuli hänen Believe-kiertueestaan. Hieman Justin Bieberin jälkeen jäivät Taylor Swift ja Adele. Heidän tulonsa ovat tosin eri lähteestä. Swift tienasi suurimman osan miljoonistaan digitaalisten biisien myynnistä, hittinsä We Are Never Ever Getting Back Together siivittämänä. Adele puolestaan piti taukoa kaikesta, mutta silti hänen tulonsa ovat aivan Justin Bieberin kannoilla. Brittilaulajan levyt myivät edelleen hyvin sekä fyysisinä kappaleina, että latauksina.

Kaikkein parhaiten tienasivat kuitenkin vanhat konkarit. 54-vuotias Madonna on edelleen popuransa huipulla: MDNA-kiertue tuotti hänelle jopa noin 26 miljoonaa euroa, kertoo Billboard. Se teki hänestä viime vuoden parhaiten tienaavan artistin. MDNA-kiertueeseen kuului yhteensä 88 keikkaa ja Madonnan kerrotaan saaneen jopa yli 90 prosenttia sen tuloista.

Toiseksi parhaiten tienasi toinen mittavan uran tehnyt muusikko: Bruce Springsteen, joka jäi Madonnan tuloista vain noin miljoona euroa. Springsteenin ja Madonnan jälkeen tulivat Pink Floydin perustajajäsen Roger Waters ja legendaarinen hardrock-bändi Van Halen, joka kiersi USA:ta.

Billboardin analyytikko Glenn Peoples sanoo, että isoimmat tulot muusikoille ovat aina tulleet keikoista. Eniten tienaavat artistit tai bändit ovat ironisesti niitä, joiden levymyynti on jo hiipunut, hän huomauttaa.

Lähteet: Billboard