Hyppää pääsisältöön

One Direction ja indie-muusikko sanasodassa: eivät he ole rocktähtiä

Poikabändiä ei saa kutsua rocktähdiksi. One Direction on Jake Buggin mielestä yksinkertaisesti surkea, vaikka onkin pitkästä aikaa brittibändi, joka menestyy myös Amerikassa.

Jake Bugg // Kuva: facebook

Isossa-Britanniassa nosteessa oleva laulaja-lauluntekijä Jake Bugg on jälleen otsikoissa kärkkäiden mielipiteidensä takia. Hän on haukkunut haastattelussa poikabändi One Directionia huonoksi ja kehottanut, ettei kukaan kutsuisi heitä rocktähdiksi. 1D:n Louis Tomlinson ja Niall Horan ovat jo piikitelleet takaisin Twitterissä.

Tomlinson kysyy tviitissään, että luuleeko Bugg olevansa enemmän indie, kun hän nälvii poikabändejä. Horan puolestaan lisää tähän, että ottaa todella päähän (Really buggs me), kun fanittamamme artistit lyövät meitä julkisuudesssa.

Jake Buggin One Direction -tönäisy sai alkunsa siitä, kun häneltä kysyttiin, mitä mieltä hän on kyseisen poikabändin kutsumisesta rocktähdiksi.

- Kuka h#"vetti niin sanoo, Bugg kysyi haastattelijalta.

Kun Buggille kerrottiin, että 1D:n rocktähteydestä ovat puhuneet muun muassa The Rolling Stones ja The Beatles -ikonit Mick Jagger ja Paul McCartney, ei laulajalauluntekijä voinut enää hillitä itseään.

- Jaa, no he saavat siitä varmaan makeat naurut...mutta onhan se helppoa (One Directionille), vai mitä? Kun ei tarvitse tehdä itse yhtään biisiä. Ihmiset sanovat heitä uudeksi Beatlesiksi, koska he saivat läpimurron Amerikassa, mutta se ei merkitse mitään. Mielestäni, One Directionin täytyy olla tietoinen omasta surkeudestaan.

Bugg lisää, että poikabändin kutsuminen rocktähdiksi on naurettavaa ja sellaisten lausuntojen antaminen pitäisi lopettaa välittömästi.

Aiemmin tässä kuussa Mumford & Sons sai Buggilta kritiikkiä osakseen. Nuori muusikko kutsui folkryhmää yläluokkaisiksi farmareiksi.

Lähteet: NME