Hyppää pääsisältöön

Tulosta oma Kukkaron herraksi -tilikirja päivittäiseen käyttöön

Tulosta oma Kukkaron herraksi -tilikirja päivittäiseen käyttöön. Kuva: Yle Olotila: Ulla Vuorela

Onko tilisi liian usein miinuksella? Maksatko laskut vasta palkkapäivänä, vai luotatko raha-asioiden hoidossa mieluummin puolisoon? Itsenäinen raha-asioiden hoito tuo tunteen että sinä päätät.

Talous kuriin - lyhyt oppimäärä:

 • Elätkö yli varojesi? Ovatko rahat aina loppu?
  Ota kynä käteen ja laske, mihin rahasi valuvat. Olisiko menoissa jotakin, josta voisit luopua? Monelle oma taloudellinen tilanne tulee yllätyksenä: näinkö vähän minulle jää rahaa välttämättömien menojen jälkeen? On niin helppoa ostaa luotolla ja miettiä vasta sen jälkeen, millä luottoa maksetaan. Kuitenkin asian pitäisi olla päinvastoin.
 • Kaverit pyytävät baariin, rahaa ei ole enkä kehtaa roikkua siivellä… PIKAVIPPI!
  STOP! Mitä järkeä on juhlia 1000 % vuosikorolla? Jäänkö kotiin vai pitäisikö ryhtyä oikeasti säästämään. Pikavippi ei ole ratkaisu. Kulut kasvattavat velkasummaa nopeasti, ja pikavipeistä syntyy kierre, jota on vaikea katkaista.
 • Karsi menojasi, ryhdy väliaikaisesti ostolakkoon
  Kaikkea ei tarvitse hankkia heti, eikä edes alennusmyynnistä. Laita säästyneet rahat erilliselle tilille, mihin sinulla ei ole korttia.

Kukkaron herraksi -ohjelmassa talousneuvoja Kirsti Lattunen ja juontaja Nuppu Stenros etsivät kestävämpiä tapoja pysyä raha-asioissa niskan päällä. Henkilökohtainen tilikirja on hyvä keino tarkkailla talouttaan.


Kukkaron herraksi -sarja Yle TV1:ssä alkaen 25.2. maanantaista keskiviikkoon klo 19.30.

Tulosta oma Kukkaron herraksi -tilikirja päivittäiseen käyttöön. Kuva: Yle

Linkit:

 • Strömsö: 80-luvun vaatekaapin tuunaaminen

  Uudista vanha vaatekaappi.

  Jossain vaiheessa kodin kalustus alkaa vääjäämättä näyttää vanhanaikaiselta, mutta sen sijaan, että heittäisi kaapin, pöydän, tuolit ja sängyn pois, voi antaa mielikuvituksen lentää ja loihtia niistä jotain kaunista. Jim uudisti vanhan vaatekaapin kekseliäillä muutoksilla.