Hyppää pääsisältöön

Tulosta oma Kukkaron herraksi -tilikirja päivittäiseen käyttöön

Tulosta oma Kukkaron herraksi -tilikirja päivittäiseen käyttöön. Kuva: Yle Olotila: Ulla Vuorela

Onko tilisi liian usein miinuksella? Maksatko laskut vasta palkkapäivänä, vai luotatko raha-asioiden hoidossa mieluummin puolisoon? Itsenäinen raha-asioiden hoito tuo tunteen että sinä päätät.

Talous kuriin - lyhyt oppimäärä:

  • Elätkö yli varojesi? Ovatko rahat aina loppu?
    Ota kynä käteen ja laske, mihin rahasi valuvat. Olisiko menoissa jotakin, josta voisit luopua? Monelle oma taloudellinen tilanne tulee yllätyksenä: näinkö vähän minulle jää rahaa välttämättömien menojen jälkeen? On niin helppoa ostaa luotolla ja miettiä vasta sen jälkeen, millä luottoa maksetaan. Kuitenkin asian pitäisi olla päinvastoin.
  • Kaverit pyytävät baariin, rahaa ei ole enkä kehtaa roikkua siivellä… PIKAVIPPI!
    STOP! Mitä järkeä on juhlia 1000 % vuosikorolla? Jäänkö kotiin vai pitäisikö ryhtyä oikeasti säästämään. Pikavippi ei ole ratkaisu. Kulut kasvattavat velkasummaa nopeasti, ja pikavipeistä syntyy kierre, jota on vaikea katkaista.
  • Karsi menojasi, ryhdy väliaikaisesti ostolakkoon
    Kaikkea ei tarvitse hankkia heti, eikä edes alennusmyynnistä. Laita säästyneet rahat erilliselle tilille, mihin sinulla ei ole korttia.

Kukkaron herraksi -ohjelmassa talousneuvoja Kirsti Lattunen ja juontaja Nuppu Stenros etsivät kestävämpiä tapoja pysyä raha-asioissa niskan päällä. Henkilökohtainen tilikirja on hyvä keino tarkkailla talouttaan.


Kukkaron herraksi -sarja Yle TV1:ssä alkaen 25.2. maanantaista keskiviikkoon klo 19.30.

Tulosta oma Kukkaron herraksi -tilikirja päivittäiseen käyttöön. Kuva: Yle

Linkit:

Kommentit