Hyppää pääsisältöön

KIDSing-ohjelmassa lapset laulavat englanninkielisiä aikuistenlauluja

Lasse Kurki ja Antti Tuisku tuomaroivat KIDSing -laulukilpailua Maikkarilla maaliskuusta alkaen.

Lasse Kurki // Kuva: MTV3

KIDSing -ohjelman tuomari Lasse Kurki tunnetaan Lemonator-yhtyeestä. Lisäksi mies toimii Warner Music -levy-yhtiön tuotantopäällikkönä. 8-13-vuotiaille tähden aluille tarkoitettu KIDSing -laulukilpailu sai tuomarin innostumaan musiikista uudelleen lapsen tavoin.

- Lasten vilpittömyys ja into oli koskettavinta. Kun näkee sen, miten tärkeää se laulaminen on. Tämä kokemus on muistuttanut mua siitä, miksi olen aikanaan innostunut musiikista. Se on työni kannalta äärettömän tärkeää, että se innostus säilyy ja ettei kangistu kaavoihin tai kyynisty. Nämä lapsethan eivät tiedä kyynisyydestä vielä mitään. Se on ihan mielettömän hienoa, Kurki kommentoi YleX:lle.

KIDSing-ohjelmassa ei tulla kuulemaan erityisen paljon lastenlauluja, vaan pääosassa ovat lasten valitsemat englanninkieliset aikuisten maailmasta kertovat hitit. Ensimmäisessä jaksossa kuullaan muun muassa Christina Perriä ja Adelea. Huomionarvoista on, että kilpailuun osallistuneet nuoret ääntävät englanninkielisiä tekstejä erittäin hyvin.

- Enemmän siellä kuullaan englanninkielisiä biisejä. Heidät on marinoitu englanninkielessä eri tavalla kuin meidät. Toivoisin kuitenkin, että mahdollisimman moni laulaisi suomen kielellä, koska sitä ei tee muut kuin me suomalaiset. Suomen kieli on hirmu arvokas ja tärkeä, Kurki sanoo.

Teinitähti Robinin viimevuotinen hurja suosio ei yllättävää kyllä kuulunut lasten kappalevalinnoissa.

- Robinista kyllä puhuttiin paljon, mutta hänen kappaleitaan kuultiin yllättävän vähän. Me kuunneltiin Antin kanssa 60 -70 laulajaa ja siellä oli kolme Robinin kappaletta. Olisi sitä voinut enemmänkin tulla, Kurki kertoo.

Lähteet: YleX