Hyppää pääsisältöön

Suomalais-ranskalainen Eva & Manu hurmaa Euroopassa – debyytti julkaistaan monessa maassa

Eva & Manun debyytti julkaistaan ympäri Eurooppaa.

Eva & Manu // Kuva: Juhani Kenttämaa

Amerikkalaisesta musiikkiopistosta toisensa löytänyt pariskunta Eva Louhivuori ja Manu Laudic muodostavat Eva & Manu -nimisen duon, jonka musiikki nousi julkisuuteen Travel in Music -blogin myötä.

Eva & Manun kehuttu esikoisalbumi julkaistiin Suomessa 17.8.2012 ja kaksikko on viimeisien kuukausien aikana kiertänyt esiintymässä musiikkialan tapahtumissa muun muassa Saksassa, Hollannissa ja Norjassa. Tämän kevään aikana albumi julkaistaan myös muualla Euroopassa.

- Suosio yllätti, vaikka olemme uskoneet tähän juttuun koko ajan ja tehneet paljon töitä, Eva juttelee YleX:lle.

Ahkeran rundaamisen myötä suosiotaan kasvattanut duo on keikkaillut erikokoisilla klubeilla Euroopassa. Yleisöjen koot ovat vaihdelleet sadasta yli tuhanteen ja keikat ovat olleet usein loppuunmyytyjä. Budapestissä ranskalais-suomalainen duo pääsi myös valtakunnallisen tv-kanavan haastatteluun ja heidän keikkansa taltioitiin.

- Se oli ihan mahtava kokemus. Ihmiset tykkäsivät ja myytiin keikan jälkeen paljon levyjä, Eva kertoo.

Matkustelua rakastava pariskunta on pyrkinyt tutustumaan keikkareissuillaan muun muassa paikallisiin ravintoloihin ja nähtävyyksiin.

- On ollut tosi kivaa, vaikka aikataulu onkin tiivis. Jatkuva liikkuminen on meidän juttu, Eva sanoo.

Eva & Manu aikoo lähteä huhti-toukokuussa mittavammalle Euroopan kiertueelle samalla pakulla, jolla he matkustelivat jo ennen esikoisalbuminsa julkaisua. Myös Amerikan kiertue on suunnitteilla, mutta sovittuja keikkoja ei vielä ole.

- Suunnitellaan parin kuukauden mittaista Amerikan kiertuetta. Voisimme kiertää siellä mopolla, jossa on sivuvaunu, Eva naurahtaa.

Eva & Manu on lisäksi ehdolla kahdessa kategoriassa Emma Gaalassa, joka järjestetään tulevana perjantaina 1. maaliskuuta Espoon Barona Areenalla.

Lähteet: YleX