Hyppää pääsisältöön

Smirnov oli Thunder Bayn MM-valtias vuonna 1995

Kazakstanin Vladimir Smirnov voitti kolme maailmanmestaruutta Thunder Bayssa vuonna 1995. Suomi saalisti kisoista kolme hiihtomitalia.

Kymmenen kilometrin perinteisellä Smirnov oli suorastaan ylivoimainen. Hän voitti hopeamitalisti Bjørn Dæhlien melkein 20 sekunnilla. Mika Myllyllä kävi tiukan taiston Dæhlien kanssa hopeasta. Norjalainen oli lopulta maalissa reilun sekunnin Myllylää nopeampi.

Takaa-ajo kisassa Smirnov piti etumatkansa. Neljäntenä ja viidentenä vapaan osuudelle lähteneet Italian Silvio Fauner ja Suomen Jari Isometsä lähtivät takaa-ajoon mitalin maku suussaan. Vuorovedolla he pian ohittivatkin ensin Dæhlien ja pian myös Myllylän. Loppukirissä Fauner oli Isometsää etevämpi. Suomalainen pääsi kuitenkin maalissa tuulettamaan ensimmäistä henkilökohtaista MM-mitaliaan.

Suomen kolmas hiihtomitali tuli miesten viestistä. Norja pääsi karkaamaan ensimmäisellä vapaan osuudella. Suomi piti kuitenkin Italian takanaan ja Jari Isometsä ankkuroi suomen hopealle.

Teksti: Juhana Säilynoja

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto