Hyppää pääsisältöön

EA-pelifirman edustaja: PlayStation 4 on jättiläismäinen harppaus alalle

Uusi konsoli on kymmenen kertaa tehokkaampi kuin edellinen. Pelien tekeminen Pleikkarille helpottuu ja täysteräväpiirtoa lupaillaan.

Pelitalo Blizzardin suunnittelija esittelee uutta Diabloa PlaysStation 4 -konsolin julkistustilaisuudessa. // Kuva: EPA / Peter Foley

Uuden sukupolven pelikonsoli on tulossa markkinoille loppuvuodesta. Muun muassa NHL- ja FIFA-urheilupelisarjoista tunnetun pelifirma Electronic Artsin teknisen puolen pomo sanoo, että uusi Pleikkari on 8-10 kertaa tehokkaampi kuin edellisen sukupolven konsolit. EA:n Rajat Taneja kertoo PlayStation uutisointiin keskittyvälle Polygon-sivustolle, että kyseessä on jättiläismäinen harppaus peliteollisuudeslle.

Taneja sanoo, että enää ei tarvitse tehdä samanalaisia rajoituksia pelehin kuin aiemmin. Uudet pelit voivat hänen sanojensa mukaan kukoistaa täydellä teräväpiirtotarkkuudella. Lisäksi uudelle konsolille pystytään kehittämään sisältöä muutamissa päivissä, kun vanhoille laitteille tekemiseen saattoi mennä kuukausia.

Sony kertoi virallisesti uudesta PlayStationista viime viikolla. Kuvia siitä ei ole vielä julkaistu.

Lähteet: CNET