Hyppää pääsisältöön

Mika Laitinen oli Suomen ykköshyppääjä Thunder Bayssa

Laitinen hyppäsi joukkuekisan toisella kierroksella 131 metriä ja varmisti Suomen kullan vuoden 1995 MM-kisoissa. Normaalimäessä Laitinen otti pronssia.

Normaalimäen kisasta tuli japanilaisten näytöstä. Toisen kierroksen pitkät hypyt nostivat Takanobu Okaben ja Hiroya Saitōn kaksoisvoittoon. Suomen Laitinen tuli hyppäämään toiseksi viimeisenä ja meni kolmanneksi. Selostajakin hautasi jo mitalitoiveet, mutta kun Itävallan Andreas Goldbergerin hyppy jäi ponnettomaksi ja hän tippui ensimmäisen kierroksen johtopaikalta kuudenneksi.

Joukkuemäessä käytiin tiukka kilpailu voitosta Suomen ja Saksan välillä. Suomi johti ensimmäisen kierroksen jälkeen, mutta toisen kierroksen alussa Saksa nousi rinnalle. Vasta Mika Laitisen huippuhyppy varmisti maailmanmestaruuden Suomelle.

Yhdistetyssä Jari Mantila otti yllätyshopeaa. Mitalin takasi onnistunut mäkihyppyosuus, mutta ennen kaikkea erinomainen hiihto, joka nosti hänet kuudennelta sijalta toiseksi. Hän hiihti suuren osan matkasta yhdessä Sylvain Guillaumen kanssa, mutta tiputti ranskalaisen kyydistään jo ennen stadionia. Maailmanmestaruuden otti Norjan Fred Børre Lundberg.

Teksti: Juhana Säilynoja