Hyppää pääsisältöön

Kriitikot valitsivat Pää Kii -albumin vuoden parhaimmaksi: Ei oo varaa pystiin

Kriitikoiden mielestä vuoden parhaimman albumin tänä vuonna teki punkin uuden aallon harjalla ratsastava Pää Kii -yhtye.

Pää Kii // Kuva: facebook.com/PaaKii666

Pää Kii -yhtyeen perustivat viime vuoden alussa Kakka-hätä 77:ssa vaikuttanut Teemu Bergman, Anal Thunder -basisti Vekku, God Given Ass -rumpali Niila sekä Damn Seagulls -nokkamies Lauri Eloranta. Yhtyeen omaa nimeä kantava debyyttialbumi julkaistiin marraskuussa, ja se keräsi huikeat ylistysarviot musiikkimediassa. Muun muassa Soundi nosti levyn vuoden parhaimmaksi kotimaiseksi albumiksi ja Rumba antoi lätylle täydet viisi tähteä.

Yhtye voitti pari viikkoa sitten myös kaksi Femma-pystiä. Bändi mielestä palkinnoilla on ainakin yksi merkityksellinen ero.

- Toi on paljon painavampi. En mä tiedä kummalla on enemmän merkitystä, mutta kummatkin tuntuu ihan hyvältä. On se kiva saada palkinto. Mutta olisivat voineet antaa vaikka rahaa, bändi kuvailee fiiliksiään.

Bändin Emma-pysti ei todennäköisesti päädy mihinkään.

- Se oikea patsas maksaa jotain 200 euroa, mutta saadaankohan me toi yksi pysti ilmaseksi? Luultavasti ei päädy kellekään, kun meillä ei oo rahaa siihen, bändi valittelee.

Kiitospuheessaan Pää Kii -yhtyeen Vekku kiitteli myös YleX:ää. Radiosoitolla onkin yhtyeen mukaan ainakin jotain merkitystä.

- Se merkitsee rahaa, bändi kertoo.

Lähteet: YleX