Hyppää pääsisältöön

Näin luotiin Putouksen Karim Z. Yskowicz: Somelaisia käytettiin surutta hyväksi

Jussi Vatanen paljasti Ylen aamu-tv:ssä, että hän käytti Putous-hahmoonsa surutta sosiaalisesta mediasta saatuja ideoita.

Karim Z. Yskowicz // Kuva: MTV 3

Aamu-tv:ssä vieraillut Jussi Vatanen sanoi, että Vuoden sketsihahmo -kilpailun Putous-ohjelmassa voittanut Karim Z. Yskowicz rakentui osittain sosiaalisesta mediasta saatujen vinkkien pohjalta. Näyttelijä kertoi, että Karimin esittäminen oli kiitollista työtä, sillä Karimille keksi melko helposti, mitä hahmo voisi aina seuraavassa lähetyksessä tehdä.

- Aika paljon ihmiset antoivat myös vinkkejä Facebookissa ja Twitterissä. Tuli tipsejä, että "hei sano tälleen, täähän olisi hauskaa". Minä myös käytin aivan surutta näitä vinkkejä.

Vatanen sanookin, että tietyssä mielessä Karimia voi pitää suomalaisten - tai itse asiassa somelaisten - tekemänä. Lähtöajatus Karimin hahmoon juontaa pidemmän ajan taakse.

- Minulla oli aika pitkään ajatus, että olisi kiva tehdä sellainen hahmo, joka ei näyttäisi suomalaiselta, joka ei puhuisi kuin suomalainen - että hänellä olisi vähän niin kuin maahanmuuttajapiirteitä - mutta omasta mielestään olisi perin juurin ja täysin suomalainen.

Idea Karimin Twitter-intoon tuli Putouksen ohjaajalta Tuomas Summaselta.

- Tomppa heitti, että mitä jos hahmo olisi hyvin aktiivinen Twitterissä ja Facebookissa. Olin aluksi, että en tiedä, onko siinä mitään hauskaa. Kypsyttelin ideaa ja sittenhän Karimista tuli tällainen Twitter-intoilija. Siitä seurasi tämä koko Suomi-some-sotku, mikä oli Karimin kantava voima.

Lisää aiheesta löydät Yle Uutisten sivuilta.

Lähteet: Yle Uutiset