Hyppää pääsisältöön

Yleisö pääsee päättämään Roskilden esiintyjistä

Pohjois-Euroopan suurin festivaali, tanskalainen Roskilde Festival haluaa jälleen kuulla ympäri maailmaa sijaitsevan yleisönsä mielipiteen.

ROskilde 2009 // Kuva: EPA/rockphoto DENMARK OUT

Roskilde Festival pyytää yleisöltä apua löytääkseen lupaavia artisteja ja bändejä OnStage -kampanjassa. Roskilde Festivalin musiikillinen ohjelmisto on aina ollut moninainen ja yksi festivaalin pääteemoja on esitellä nousevia tähtiä.

Suuri yleisö pääsee nyt suosittelemaan lempiartistejaan ja -bändejään Roskilde Festivalin musiikkibuukkaajille, jotka valitsevat suositeltujen nimien joukosta kaksi soittamaan tulevana kesänä festivaalin Pavilion Junior -lavalla.

Kyseessä ei kuitenkaan ole suosion määrään perustuva kilpailu. Roskilde Festivalille ei päädy välttämättä soittamaan ne eniten suositteluja saaneet nimet, vaan festivaalin musiikkitiimi lukee huolella myös yleisön perustelut ehdotuksilleen. Jokainen ehdotus on siis arvokas.

Ihmiset voivat ehdottaa artisteja ja bändejä Facebook-sovelluksen kautta.

OnStage -kampanjan artistisuosittelujen seitsemän ohjenuoraa ovat:

• Ehdota pohjoismaista artistia tai bändiä

• Ehdota suurelle yleisölle vielä tuntematonta nimeä

• Ehdota artistia tai bändiä, joka ei ole aiemmin soittanut Roskilde Festivalilla

• Ehdota artistia tai bändiä, joka on mielestäsi ansainnut seuraavan askeleen urallaan

• Ehdota artistia tai bändiä, joka edustaa mitä tahansa lukemattomista musiikkityyleistä, joita Roskilde Festivalin lavoilla kuullaan

• Ehdota artistia tai bändiä, joka omaa rohkeutta soittaa 2 000 ihmisen yleisön edessä

• Ehdota artistia tai bändiä, joka potkii perseelle, saa veresi jäätymään, hiuksesi sojottamaan, pääsi nytkymään ja / tai tanssikenkäsi vipattamaan

Kaikkien artisteja ehdottaneiden kesken arvotaan neljä lippupakettia, joista jokaisesta löytyy viisi lippua tulevan kesän festivaalille sekä fanitapaaminen Pavilion Junior -lavan backstagella.

Lähteet: Roskilde Festival