Hyppää pääsisältöön

Danger 5 - Täysin posketon toimintaseikkailu vain Yle Areenassa

Puhuvia koiria, natsi-dinosauruksia ja supervakoojia. Niistä on tehty hullu australialaissarja. Uudet jaksot Yle Areenassa keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Danger 5

Parodiasarja Danger 5:ssa viisi vakoojaa seikkailee täysin omituisessa maailmassa. Tapahtumien kulissina toimivat 2. maailmansodan tapahtumat ja tavoitteena on päästää Hitler päiviltä. Ensimmäisessä jaksossa esimerkiksi ilmalaivat, eli zeppelinit, pöllivät Eiffel-tornin ja meno on muutenkin täysin levotonta.

Parodiasarjan ovat luoneet Dario Russo ja David Ashby. Niin sanotusta kioskikirjallisuudesta (pulp fiction, pulp magazines) ammentava sarja on Russon mukaan siinnyt kysymyksestä, miten tehdä makein show, johon ihminen pystyy.

Jotkut ovat saattaneet törmätä aiemmin Russon tuotantoon YouTubessa. Mies on nimittäin vastuussa siellä vuonna 2007 julkaistusta videosarjasta nimeltä Italian Spiderman, josta tuli hetkeksi aikaa suosittu viraalivideo.

Uusi jakso julkaistaan Yle Areenassa joka keskiviikko ja perjantai. Tarjolla on nyt viime perjantaina julkaistu avausjakso sekä kaikki sarjaa esittelevät lyhyet ennakko-osat.