Hyppää pääsisältöön

Suomalainen tuottaja mukana jenkkiläisen rap-yhtyeen albumilla

Suomalainen tuottaja ja laulaja Jay Ray tekee biittejä jenkkiläisen rap-yhtyeen tulevalle albumille.

Jay Ray // Kuva: Jay Ray

YleX Iltapäivän Viikon Rytmibarometri-voittaja on Jansson!Janssonin Kerran vain eletään -kappaleen taustajoukoista löytyy tuottaja Jay Ray eli Joni Säde. Jay Ray on aikaisemmin voittanut muun muassa System Of A Downin keulahahmon Serj Tankianin remix-kilpailun elokuussa 2012. Serj Tankian valitsi itse voittajan satojen biisien joukosta.

Nyt Jay Ray työstää oman elektronista rockia sisältävän sooloalbuminsa lisäksi biittejä amerikkalaiselle Outlawz-yhtyeelle, joka tunnetaan Tupac Shakurin entisenä bändinä. Jay Ray tulee myös laulamaan yhtyeen levyllä. Yhteistyö Outlawzin kanssa syntyi pitkän kaavan kautta.

- Pari vuotta sitten fiittasin Fardin-nimisen iranilaisen kaverin biisillä. Nyt hän on Turkissa yksi kuuluisimpia artisteja. Sitä kautta Outlawz oli kuullut minusta, Jay Ray kertoo.