Hyppää pääsisältöön

Yle panostaa kotimaisiin sarjoihin ja elokuviin jatkossa vielä enemmän

Yle tarjoaa vahvaa kotimaista tarjontaa myös jatkossa. Muun muassa Venla-palkitulle Kimmolle tulee jatkoa syksyllä 2014.

Jussi Vatanen tähdittää Kimmo-sarjaa sekä tulevaa tv-elokuvaa

Ylessä työn alla on niin komediaa kuin muitakin lajityyppejä. Sarjat ovat pääosin yli kuusiosaisia, mutta pitkien sarjojen rinnalla Yle tekee itse ja yhteistuottaa myös minisarjoja sekä tv-elokuvia.

Vuoden 2013 ohjelmistoon on luvassa muun muassa maineikkaan draamaohjaajan Matti Ijäksen uusi musta komedia, tv-elokuva Puolin ja toisin. Näyttelijöinä nähdään muun muassa Jussi Vatanen, Seppo Halttunen, Martti Suosalo, Milka Ahlroth ja Samuli Niittymäki. 12-osaisessa Kansanmies-sarjassa eurovaaleissa yllättäen putoava poliitikko joutuu palaamaan juurilleen ja arvioimaan elämänsä ja suhteensa politiikkaan kokonaan uudestaan. Sata lasissa -minisarja on Jari Salmen luoma ja näyttelemä uhkarohkea traaginen farssi miehestä, joka ei onnistu missään.

Vuosina 2014–2015 on luvassa muun muassa 20-osainen sairaalasarja Sisar Hento Valkoinen, joka on Yellow Films -tuotantoa. Sarjan käsikirjoittaa Petja Peltomaan vetämä tiimi. Lauri Nurkse ohjaa Ylelle ihmissuhdetematiikkaan perustuvan sarjan ja Tampereella kuvataan komediasarjaa, jonka on kirjoittanut Harri Veistinen ja ohjaa Antti Leino. Lisäksi suunnitelmissa on 12-osainen yhteisöllinen ihmissuhdedraama, Koillis-Suomeen sijoittuvan nuoren naislääkärin kehitystarina työnimeltä Kuusamo. Myös suositulle ja Venla-palkitulle Kimmolle tulee jatkoa syksyllä 2014.

Kotimaisen uuden elokuvan kiinnostavimmat työt nähdään Ylen kanavilla. Nuorten miesten varttumisesta kertova Maarit Lallin parhaana elokuvana Venlalla palkittu Kohta 18 nähdään Yle TV2:ssa neliosaisena sarjana vuonna 2014. Ylen kanavilla esitetään myös kotimaisen elokuvan kärkiteoksia kuten Iron Sky, Le Havre, Vuosaari, Härmä, Kolme Simoa, Niko 2 ja Likainen pommi.

Kemijärvelle sijoittuvan ja Kari Väänäsen ohjaaman Taivaan tulet -sarjan viimeisen tuotantokauden kuvaukset alkavat maaliskuussa. Sarja alkaa toukokuun alussa ja päättyy uusilla jaksoilla vuoden vaihteessa.

Ylen Luovat Sisällöt -yksikön johtaja Ville Vilén kertoo, että Yle on jo nyt Suomen suurin ja monipuolisin draamatuottaja.

- Jatkossa kehittämiseen ja erityisesti käsikirjoittamiseen panostetaan vielä enemmän. Tämä tapahtuu lisäämällä käsikirjoituksiin käytettävää resurssia, Vilén sanoo.

Lähteet: yle.fi/yleisradio/ajankohtaista