Hyppää pääsisältöön

Suomen Partiolaiset Yhdysvaltojen homokohusta: Partio on avoin kaikille

Suomen Partiolaisten puheenjohtaja korostaa YleX:lle, että Suomessa partio on kaikille avoin harrastus.

Partio

Yhdysvalloissa partiotoimintaa pyörittävää Boy Scouts Of Americaa on kritisoitu, koska järjestön toimintaan eivät saa osallistua homoseksuaalit, ateistit, agnostikot, eivätkä tytöt. Aihe nousi otsikoihin kun Carly Rae Jepsenkertoi, Homoja ei hyväksytä mukaan - Carly Rae Jepsen perui esiintymisensä partiolaisille Jepsen ei hyväksy järjestön syrjiviä jäsenvaatimuksia. MyösTrain-yhtye on uhannut olla esiintymättä tapahtumassa, ellei BSA muuta jäsenvaatimuksiaan suvaitsevammiksi.

Suomen Partiolaiset eivät jaa Yhdysvaloissa partiotoimintaa pyörittävän BSA:n näkemyksiä ja puheenjohtaja haluaa korostaa partion olevan maassamme avoin harrastus kaikille.

- Toimimme Suomessa peruskirjamme ja monimuotoisuuslinjaustemme mukaisesti, emmekä näin ollen jaa Yhdysvaltain partiopoikajärjestön Boy Scouts of American (BSA) näkemyksiä, joista on uutisoitu viime aikoina. Meillä on toimintaamme pohjaava ja arvoihimme pohjautuva erinomainen monimuotoisuuslinjaus. Partio on avoin harrastus kaikille, kommentoi Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Harri Länsipuro YleX:lle.

Suomen Partiolaisilla ei ole erityisiä jäsenehtoja, mutta toimintaan osallistuvailta odotetaan arvoihin ja linjauksiin sitoutumista.

- Monimuotoisuuslinjaus on yksi näistä. Arvojemme perustana ovat partioihanteet, Länsipuro jatkaa.

Puheenjohtaja haluaa korostaa, että suomalaiset partiolaiset ovat erittäin aktiivisia kansainvälisessä partiokentässä.

- Viemme monin tavoin eteenpäin avoimuuslinjauksiamme. Toivottavasti näihin tartutaan vakavasti myös niissä maissa, joissa nykyisen lähestymistavan kehittämistä olisi hyvä harkita.

Lue lisää Suomen Partiolaisten julkaisemasta kannanotosta: Partio on kaikille avoin harrastus.

 • Big Shaq viraali-ilmiö esiintyi Weekend Festivalilla – hahmon luominen kesti Michael Dapaahilta 18 kuukautta

  Michael Dapaah kertoo taustoja hahmon synnystä.

  Big Shaq, eli Michael Dapaah esiintyi lauantaina Weekend Festivalilla. Viime vuonna Man’s Not Hot –viraalihitillään kansainväliseksi netti-ilmiöksi noussutta koomikkoa saapui katsomaan pieni yleisömeri, joka täytti Valintalavan teltan äärimmilleen. Big Shaq on fiktiivinen hahmo, joka pyrkii menestymään ja luomaan uraa rap-artistina Lontoon musiikkimaailmassa.

 • BLOCKFEST 2018: Gettomasa osoitti olevansa suomiräpin valittu

  Räppäri nähtiin Blockfestien lauantai-iltapäivässä.

  24-vuotias jyväskyläläinen tarjoili Ratinan rap-yleisölle tiiviin ja tasapainoisen katsauksen tämän hetken raikkaimpaan suomihiphopiin. Blockfestien lauantai-iltapäivässä esiintyvä Gettomasa nauttii suomalaisella hip hop -kentällä arvostusta, jollaisesta moni nuori artisti voi vain unelmoida. Rapin suomenmestaruus vuonna 2012 ja niin kriitikoiden, fanien kuin aitopäiden ylis

 • Mystinen Zhu tarjoili annoksen musiikin fine diningia Weekend Festivalilla

  Keikka on kuin gourmet-ruokaa.

  Vuoden 2014 puoleen väliin asti anonyyminä pysytellyt, ja edelleen identiteettiään tarkkaan suojeleva Zhu esiintyi Weekend Festivalin Valintalavalla tapahtuman ensimmäisenä päivänä. Artisti on kertonut haluavansa rikkoa musiikkikentällä vallitsevia ennakkoluuloja, jotka kuulija usein jopa tiedostamattaan luo muusikon ihonvärin tai ulkonäön perusteella. Piilottamalla henkilöllisyytensä Zhu ha

 • BLOCKFEST 2018: Fintelligensin ja Kapasiteettiyksikön comeback-show jätti festarikansan kylmäksi

  Blockfesteillä juhlittiin 20-vuotiasta Rähinä Recordsia.

  Suomiräpin uranuurtajat Elastinen, Iso H, Uniikki, Tasis ja Andu tarjoilivat Blockfestille nostalgiaa yleisölle, joka ei nostalgisointia erityisemmin kaivannut. Suomessa on viime vuosina eletty comebackien valtakautta, kun monet 2000-luvun alun artistit ja bändit ovat tarjonneet niin vanhoille kuin uusille faneilleen nostalgiatrippejä musiikkiuransa kultakaudelle. Tampereella järjestettävä B