Hyppää pääsisältöön

Suomen Partiolaiset Yhdysvaltojen homokohusta: Partio on avoin kaikille

Suomen Partiolaisten puheenjohtaja korostaa YleX:lle, että Suomessa partio on kaikille avoin harrastus.

Partio

Yhdysvalloissa partiotoimintaa pyörittävää Boy Scouts Of Americaa on kritisoitu, koska järjestön toimintaan eivät saa osallistua homoseksuaalit, ateistit, agnostikot, eivätkä tytöt. Aihe nousi otsikoihin kun Carly Rae Jepsenkertoi, Homoja ei hyväksytä mukaan - Carly Rae Jepsen perui esiintymisensä partiolaisille Jepsen ei hyväksy järjestön syrjiviä jäsenvaatimuksia. MyösTrain-yhtye on uhannut olla esiintymättä tapahtumassa, ellei BSA muuta jäsenvaatimuksiaan suvaitsevammiksi.

Suomen Partiolaiset eivät jaa Yhdysvaloissa partiotoimintaa pyörittävän BSA:n näkemyksiä ja puheenjohtaja haluaa korostaa partion olevan maassamme avoin harrastus kaikille.

- Toimimme Suomessa peruskirjamme ja monimuotoisuuslinjaustemme mukaisesti, emmekä näin ollen jaa Yhdysvaltain partiopoikajärjestön Boy Scouts of American (BSA) näkemyksiä, joista on uutisoitu viime aikoina. Meillä on toimintaamme pohjaava ja arvoihimme pohjautuva erinomainen monimuotoisuuslinjaus. Partio on avoin harrastus kaikille, kommentoi Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Harri Länsipuro YleX:lle.

Suomen Partiolaisilla ei ole erityisiä jäsenehtoja, mutta toimintaan osallistuvailta odotetaan arvoihin ja linjauksiin sitoutumista.

- Monimuotoisuuslinjaus on yksi näistä. Arvojemme perustana ovat partioihanteet, Länsipuro jatkaa.

Puheenjohtaja haluaa korostaa, että suomalaiset partiolaiset ovat erittäin aktiivisia kansainvälisessä partiokentässä.

- Viemme monin tavoin eteenpäin avoimuuslinjauksiamme. Toivottavasti näihin tartutaan vakavasti myös niissä maissa, joissa nykyisen lähestymistavan kehittämistä olisi hyvä harkita.

Lue lisää Suomen Partiolaisten julkaisemasta kannanotosta: Partio on kaikille avoin harrastus.