Hyppää pääsisältöön

Bändikavereitaan vihaava Nyrkkitappelun solisti: Musiikki on keikoilla vain parinhaun profiloija

Punkretkue Nyrkkitappelun kappale Vihaan mun bändikavereita herättää ainakin yhden kysymyksen: miksi yhtyeen sanoittaja ja solisti Horo-Hepe bändikavereitaan niin vihaa? Uuden musiikin iltavuoro otti selvää.

Nyrkkitappelun Horo-Hepe

Tänään perjantaina julkaistavalta Bangkok Shocks, Saigon Shakes, Nyrkkitappelu Rocks -albumilta, joka solistin mukaan muuten ei ole lainannut nimeään Hanoi Rocksilta, on esimakuna YleX:n tehosoitossakin kuultu Voi pyhä äiti nyt mennään -niminen punkralli. Tuoreempaa materiaalia taas tarjoilee Vihaan mun bändikavereita -kappale. Miksi Horo-Hepe heitä niin vihaa?

- Siihen on monta syytä. Kun ollaan keikalla, siellä neljä muuta tyyppiä on viemässä huomiota minusta pois. Se on todella ärsyttävää. Varmaan kaikki esiintyjät ovat narsistisia ja persoonallisuushäiriöisiä, Horo-Hepe laukoo Uuden musiikin iltavuoron haastattelussa.

Juuri Femma-gaalassa palkitun tamperelaisen punkbändin solisti ei osaa nimetä syytä, miksi punkkia Kriitikot valitsivat Pää Kii -albumin vuoden parhaimmaksi: Ei oo varaa pystiinnykyisin jopa Emma-gaalassa. Yhtye ei myöskään lähtisi musiikkigaaloja boikotoimaan ja Horo-Hepe pitääkin muun muassa iskelmäpoptähti Anna Erikssonin Emma-kritiikkiä erikoisuuden tavoitteluna.

- Kyllä me otetaan kaikki palkinnot ilomielin vastaan, mitä vaan annetaan. Eihän niistä nyt voisi kieltäytyä. Tänä vuonna tuli Femma, ehkä ensi vuonna Emma, yhtyeen solisti Horo-Hepe runoilee.

”Ei rokkia olisi keksitty selvin päin”

Punk-musiikkiin yleensä liitetään sekoilu ja kännääminen. Nyrkkitappelu-laulaja ei olekaan huolissaan alkoholinkäytöstä keikoilla, vaan oikeastaan sen käyttämättömyydestä.

- Se on ollut pieni kriisi meille, että voidaanko me soittaa selvin päin kännissä olevalle nuorisolle tällaista musiikkia, joka yllyttää juuri siihen pahuuteen ja hetkessä elämiseen, mitä se viinanjuonti parhaimmillaan on, Horo-Hepe luonnehtii.

Horo-Hepen mukaan keikoilla musiikki on jopa toissijaista.

- Ei rockia olisi varmasti keksittykään, jos kaikki olisivat vain selvin päin. Se on sitä rockia, kun yleisö ja bändi ovat kännissä. Ei sillä musiikilla nyt ole niin väliä. Bändi vaan on sellainen parinhaun profiloija, että rokkarit tietävät etsiä toisiaan rock-keikoilla ja punkkarit punk-keikoilla, Horo-Hepe analysoi.

Lähteet: Uuden musiikin iltavuoro