Hyppää pääsisältöön

Areena suosittelee

Areena ryhtyy tänään suosittelemaan sisältöä käyttäjille automatiikan avulla. Jatkossa saat siis omaan käyttöhistoriaasi perustuvia suosituksia sekä suosituksia, jotka perustuvat nyt katseltavaan tai kuunneltavaan sisältöön. Myös Areena-toimituksen tekemät suositukset säilyvät käytössä.

Areenan käyttöhistoriaan perustuva suosittelu

Käyttöhistoriaan perustuva suosittelu on ensi vaiheessa käytössä Areenan etusivulla. Etusivulla näkyvän Sinua saattaisi kiinnostaa -otsikon alle tulee näkyviin ohjelmia, jotka voisivat kiinnostaa käyttäjää. Päättely mahdollisesti kiinnostavasta sisällöstä tehdään Areenan käyttöhistorian perusteella ja se siis vaihtelee jokaisen käyttäjän katseluhistorian mukaan. Käyttöhistoriaan perustuva suosittelu nojaa selaimen evästeisiin. Lisätietoa evästeistä ja niiden käytöstä Ylen palveluissa on kerrottu yhtiön tietosuojalausekkeessa ja asiaa käsittelevässä blogikirjoituksessa.

Sisältökohtainen suosittelu on käytössä yksittäisen ohjelman näkymässä. Tämä kontekstuaalinen suosittelu, kuten tapaa hienosti kutsutaan, perustuu ohjelmien sisältöjen kuvauksiin. Suosittelun tavoitteena on löytää sisältöä, joka on samanlaista kuin käyttäjän nyt käyttämä sisältö. Jos siis katsot Kuningaskuluttajan uusinta jaksoa, sinulle saatetaan Lisää samankaltaista -otsikon alla suositella MOT:n kuluttaja-aiheista jaksoa tai jotakin muuta ohjelmaa, jonka sisällönkuvaus natsaa Kuningaskuluttajan kanssa.

Areenan kontekstuaalinen suosittelu

Sisältökohtainen suosittelu ei ole erehtymätön, joten hassuja tai epätarkkoja suositteluja saattaa löytyä. Suosittelu vaatii toimiakseen myös hyvin kirjoitettuja ohjelmaesittelyjä, joten niihin täytyy jatkossa panostaa toimituksissa.

Areenan suosittelut toteutetaan suomalaisen Leiki-yhtiön tuotteella. Leikin tekniikat ovat käytössä monissa kotimaisissa ja ulkomaisissa verkkopalveluissa. Lisätietoa yhtiöstä ja sen tuotteista on Leikin sivuilla.

Palaute uusista ominaisuuksista on tervetullutta. Palautetta voi jättää tämän bloggauksen kommentteihin tai sähköpostilla osoitteeseen areena.info@yle.fi.

Loppuhuomautuksena vielä, että suosittelu toimii alkuvaiheessa selaimella käytettävässä Areenassa. Mobiililaitteiden sovelluksissa suosittelua ei vielä tässä vaiheessa ole eikä sovellusten käyttö vaikuta selaimella käytettävän Areenan suositteluihin.

Kommentit