Hyppää pääsisältöön

Ulkomainen tuotantoyhtiö tekee Leena Lehtolaisen romaanisarjasta tv-sarjan

Saksalainen tuotantoyhtiö on varannut tv-oikeudet Leena Lehtolaisen Maria Kallio -sarjaan.

Poliisi hihamerkki // Kuva: YLE

Studio Hamburg FilmProduktion GmbH -tuotantoyhtiö on varannut Leena Lehtolaisen Maria Kallio -sarjan tv-oikeudet. Alustava kuvausaikataulu on vuonna 2014. Sarja on suunniteltu esitettäväksi Saksassa ja Suomessa.

Leena Lehtolaisen teokset ovat herättäneet suurta kiinnostusta maailmalla ja hänet on kutsuttu useaan maahan myynninedistämistilaisuuksiin.

- Olen erittäin ilahtunut, että romaanini kiinnostavat lukijoita ympäri maailmaan. Saksa on ollut jo pitkään minulle hyvin tärkeä maa ja lukijat siellä ovat minulle hyvin rakkaita. On hienoa, että Maria Kallio seikkailee siellä pian myös television puolella, Lehtolainen kertoo.

Maria Kallio -sarja sai alkunsa vuonna 1993 kun Ensimmäinen murhani -kirja ilmestyi Tammen kustantamana. Jo 20 vuoden ajan Lehtolaisen rikosromaanit ovat olleet Suomen suosituimpia kirjoja. Maria Kallion tutkimuksia seurattiin aiemmin suomalaisessa tv-sarjassa, jota seurattiin Maikkarilla. Tuolloin sarjan päähenkilöä näytteli Minna Haapkylä.

Lähteet: Tammi