Hyppää pääsisältöön

Kuuluisien yhdysvaltalaisten henkilökohtaisia tietoja vuodettu nettiin - listalla mm. Jay-Z, Beyonce ja Hillary Clinton

Poliisi selvittää hakkerointia. Tiedot ovat jaossa sivustolla exposed.su.

Beyonce Barack Obaman virkaanastujaisissa. // Kuva: EPA/ Justin Lane

Useiden julkisuuden henkilöiden henkilökohtaisia tietoja on julkaistu netissä, kertoo juorusivusto TMZ. Sivuston mukaan vuodettujen tietojen joukossa on muun muassa sosiaaliturvatunnuksia, luottokorttitietoja sekä tietoja lainoista ja muista pankkiasioista.

Tällä hetkellä tietovuodon kohteiksi on vahvistettu nämä henkilöt: Jay-Z, Beyonce, Britney Spears, Kim Kardashian, Paris Hilton, Mel Gibson, Ashton Kutcher, varapresidentti Joe Biden, Hillary Clinton, oikeusministeri Eric Holder, FBI:n johtaja Robert Mueller, yritysjohtaja Donald Trump ja Los Angelesin poliisipäällikkö Charlie Beck.

New York Daily News kertoo, että tietovuodot löytyvät osoitteesta exposed.su.

The Atlantic Wire on käynyt vuodon tiedot läpi ja se luonnehtii koko tapausta hakkeroinnin historian tylsimmäksi. Niistä selviää asioita, jotka ovat muutenkin tiedossa, kuten se, että tietyt henkilöt ovat varakkaampia kuin toiset.

Russia Today -lehti puolestaan on yrittänyt tavoittaa Beyoncea puhelinnumerosta, joka löytyi vuodetuista tiedosta. Puhelu päätyi artistin manageritoimistoon.

Päivitetty klo 9:57. Lisätty The Atlantic Wiren ja Russia Todayn hankkimat tiedot vuodosta.

Päivitetty klo 9:21. Lisätty sivusto, josta tiedot löytyvät.

Lähteet: TMZ