Hyppää pääsisältöön

Mitä mieltä olet Gasellien kappaleesta Jäniksen vuosi?

YleX Iltapäivä soittaa maanantaista torstaihin joka päivä uuden Rytmibarometrikappaleen. Jokaista kappaletta voi äänestää kello 16 saakka. Perjantaisin viikon suosituin Rytmibarometri julistetaan voittajaksi ja se saa itselleen palkinnoksi soittotakuuta!

Rytmibarometri-vieraana Gasellit.

Kuka? Gasellit: Jäniksen vuosi

Mitä? Helsinkiläinen räpkokoonpano Gasellit (Päkä, Hätä-Miikka, Thube Hefner ja Musajusa) julkaisi viime vuonna debyyttialbuminsa Kiittämätön. Tänä vuonna poppoon tarina saa jatkoa kakkoslevyn muodossa. Esimakua tulevalta levyltä saadaan tänään, kun YleX Iltapäivän Rytmibarometrissa kuunnellaan Gasellien uusi kappale Jäniksen vuosi. Katso kappaleen musiikkivideo TÄÄLTÄ.

Samainen ralli on soinut helmikuussa Uuden musiikin aamuvuoron Venla Kokkosen tehobiisinä. Venla hehkutti kappaletta näin: ”Biitessä tuoksuvat hiphopin lisäksi viileät r’n’b- ja pop-vivahteet ja riimien taso on korkealla. Tämä on urbaanin rytmimusiikin totaalinen helmi!” Mutta mitä mieltä SINÄ olet?

Hä? Jäniksen vuosi on Arto Paasilinnan legendaarinen romaani vuodelta 1975. Kirjan ohella kulttimaineeseen on noussut myös siitä vuonna 1977 tehty Risto Jarvan elokuvaversio, jossa pääosaa esittää Antti Litja. Kuinka paljon nämä teokset ovat innoittaneet Gaselleita biisin teossa? Siitä otetaan selvää Rytmibarometri-haastattelussa n. klo 13:30.