Hyppää pääsisältöön

Palkittu artisti tarjoaa majesteettisen pakomatkan todellisuudesta

Woodkidin Run Boy Run soi Uuden musiikin iltavuoron Juhani Kenttämaan Viikon tehona.Kuuntele näyte:

Woodkid // Kuva: http://www.facebook.com/WoodkidMusic

Ranskalainen Yoann Lemoine tunnetaan sekä palkittuna musiikkivideo-ohjaajana sekä nousevana artistina nimeltä Woodkid. Mm. Mobylle, Lana Del Reylle sekäKaty Perrylle videoita ohjannut mies pärjää kansainvälisessä vertailussa myös popparina. Woodkid julkaiseekin debyyttialbuminsa _The Golden Age_n viikon kuluttua, joten on aika esitellä mies ja hänen puumiekkansa myös YleX:n kuulijakunnalle.

Run Boy Run -kappaleen videolla Grammy-ehdokkuudenkin hankkinut hurmuri tarjoaa musiikillisen pakomatkan kaikille modernin maailman Peter Paneille sekä Anthony And The Johnsonsin, Björkin ja Arcade Firen ystäville. Herkkä mutta maskuliininen ääni vie meidät ihmemaahan, jossa jokainen voi nousta vastustamaan vääryyttä ikään sukupuoleen ja kokoon katsomatta. Tarmokas poljento nousee majesteettisiin korkeuksiin ja pudottaa kuulijansa henkeään haukkoen ja jatko-osaa vaatien kuin elokuvamaailman paraskin cliffhanger.

Saako Woodkidin kolmen ja puolen minuutin maratoni sinut haltioihin, vai onko kyseessä pelkkään musiikkivideoon perustuva paisuttelu, joka ei alkuunkaan toimi itsenäisenä kappaleena?

Kuuntele biisi kokonaisuudessaan arkipäivisin n. klo 17.50 sekä 18.50, ja kommentoi alle, shoutboxiin tai tekstiviestillä 17176 (0,40€).