Hyppää pääsisältöön

Sunnuntaisirkuksen Rottakoe: Viikossa yli 20 tuntia pakkomusiikkia

Juontajat Kristiina Wheeler ja Cristal Snow kertovat yrityksestään elää viikko ilman musiikkia. Se oli vaikeaa, koska musiikki on kaikkialla.

Sunnuntaisirkus // Kuva: Alma Hätönen

YleX:n uudessa ohjelmassa, Sunnuntaisirkuksessa, juontajat Kristiina Wheeler ja Cristal Snow joutuvat viikoittain Rottakokeeseen. Siinä he toteuttavat jonkun kuulijan ehdotuksen siitä, miten he viettävät tulevan viikkonsa. Musiikitta eläminen oli vaikeaa.

- Televisiota on mahdotonta katsoa, jos ei saa kuunnella musiikkia. Aluksi mä laitoin telkkarin aina äänettömälle, kun tuli jotain musaa. Se oli supervaikeeta ja vähän ahdistavaa, Kristiina Wheeler aloittaa.

Musiikittomuus asettaa yllättäviä rajoitteita elämään. Wheeler joutui altistumaan musiikille esimerkiksi kuntosalilla, koska ei kehdannut pyytää laittamaan sitä pois. Lisäksi yllättävä tapaaminen ei onnistunut ilman musiikkia.

- Olin mukana yhdessä tv-proggiksessa ja tapasin yhden muusikon. Istuskeltiin sitten iltaa ja hän otti yhtäkkiä spontaanisti kitaran ja alkoi laulaa. En viitsinyt siinäkään sanoa, että anteeksi, voitko pitää pääsi kiinni.

Cristal kertoo, että Rottakokeen musiikiton viikko oli erittäin ahdistava kokemus.

- Mulla on parina päivänä ollut jättimolo otsassa. Parannan yleensä oloani aamuisin kuuntelemalla Motown-musaa, esimerkiksi Diana Rossia ja Marvin Gayetä.

Lisäksi Cristal Snow sanoo, että nyt viimein kirkastui tosiasia, miten musiikki on kaikkialla. Hän kirjasi ylös viikon aikana kaikki paikat, joissa kuulee musiikkia.

- Viikossa on 168 tuntia ja niistä mä kuuntelen keskimäärin 40 tuntia musiikkia. Pakkomusiikkia - eli sitä, mitä joutuu kuuntelemaan parturissa, baarissa, ravintolassa, elokukuvissa ja televisiosta - tuli yhteensä 21 tuntia, Snow kertoo.

Tällä viikolla Rottakoe on suunnattu erityisesti Kristiina Wheelerille. Kuuntelijan ehdotuksesta hän joutuu tutustumaan koko viikon Taylor Swiftin tuotantoon kuuntelemalla ja lukemalla. Wheeler ei ole tähän asti voinut sietää Swiftiä. Tuleeko Wheeleristä Swiftin fani? Tämä selviää sunnuntain lähetyksessä klo 17 alkaen. Ehdota Rottakoetta Sunnuntaisirkukselle.

Lähteet: Sunnuntaisirkus