Hyppää pääsisältöön

Iran aikoo haastaa Hollywoodin oikeuteen: Argo näyttää iranilaiset väkivaltaisina

Iranin viranomaisten mukaan Ben Affleckin ohjaama Argo esittää Iranin ja iranilaiset kielteisessä valossa. Se koetaan hyökkäyksenä Iranin kansaa ja ihmisyyttä kohtaan.

Argo

Iran suunnittelee nostavansa kanteen Hollywoodia vastaan, kertoo Yle Uutiset. Iranin viranomaisten mielestä muun muassa Oscar-voittaja Argo, 300 ja The Wrestler esittävät Iranin ja iranilaiset epärealistisesti ja negatiivisesti.

Oikeustoimien suunnittelut alkoivat, kun ryhmä iranilaisia kulttuuriviranomaisia ja elokuvakriitikoita esitti Argon suljetulle yleisölle Teheranissa maanantaina The Hoax of Hollywood -nimisessä konferenssissa. Erityisesti iranilaisia viranomaisia oli loukannut Iranin vastaisen elokuvan palkitseminen. Se koettiin hyökkäyksenä Iranin kansaa ja ihmisyyttä kohtaan.

Argoa ei näytetä iranilaisissa elokuvateattereissa, mutta useimmat iranilaiset ovat nähneet elokuvan katukaupassa myytävien piraatti-DVD:iden avulla. Iranissa onkin nähtävissä selkeä ero sukupolvien välillä siinä, kuinka elokuvaan suhtaudutaan. Oikeassa vallankumouksessa läsnäolleet eivät samaistu elokuvan tapahtumiin, kun taas nuorempaa sukupolvea kiehtoo uudenlainen näkökulma.

Lue lisää aiheesta Yle Uutisista.

Lähteet: Yle Uutiset