Hyppää pääsisältöön

Rapyhtye Gasellit: Enää ei murehdita menneitä

YleX Iltapäivän Rytmibarometrivieraana kävi Gasellit-yhtyeen Hätä-Miikka ja Päkä, jotka toivat mukanaan uuden Jäniksen vuosi -kappaleen.

gasellit rytmibarometrivieraana

Helsinkiläinen räpkokoonpano Gasellit (Päkä, Hätä-Miikka, Thube Hefner ja Musajusa) julkaisee tänä vuonna toisen albuminsa, jolta tänään YleX Iltapäivän Rytmibarometrissa kuultiin uusi Jäniksen vuosi -kappale. Biisi on saanut nimensä Arto Paasilinnan samannimiseltä kirjalta.

- Me haluttiin ottaa tähän kappaleeseen sellanen teema, missä paetaan kaupungista maaseudulle ja vietetään semmosta mökkielämää. Meillä ei ollut sille kuitenkaan iskevää nimeä, joten siinä vaiheessa Paasilinna astui kuvioihin, Päkä kertoo.

Gasellien Kiittämätön -debyyttialbumi oli teemaltaan synkkä, mutta tulevaan albumiin yhtye on löytänyt uusia näkökulmia.

- Meidän debyyttilevyllä tavallaan paketoitiin meidän synkät teinivuodet. Toinen levy on toiveikkaampi, on löydetty elämän valoisia asioita kappaleisiin, eikä vaan murehdita menneitä, Päkä kertoo.

- Nyt on jotenkin monipuolisempaa kamaa molempiin suuntiin. On sitä synkempää, mutta myös aurinkoisempaa, Hätä-Miikka jatkaa.

Kiittämätön-albumilla oli useita vierailijoita, kuten JVG:n VilleGalle, mutta tulevan albumin fiittauksia miehet eivät uskalla vielä paljastaa.

- Veikkaisin, että ei ole yhtä paljon tulossa vierailijoita tälle levylle. Jotain muutamia on jo sovittu ja biisit on hyvällä mallilla, mutta ne ei ole vielä valmiina, joten vielä ei kehtaa sanoo ääneen nimiä, Päkä toteaa.