Hyppää pääsisältöön

Kuvaushaaverit ajaneet tähtinäyttelijät jopa itsemurhan partaalle

Näyttelijän työ verottaa välillä katkenneita käsiä, hetkellisiä kuuroutumisia ja jopa aivokirurgiaa. Screen Slam -elokuvasivusto listasi supertähtien pahimpia kuvauksissa sattuneita haavereita.

George Clooney // Kuva: IMDB

Vuonna 1988 Die Hard -elokuvaa tähdittänyt Bruce Willis menetti kaksi kolmasosaa vasemman korvansa kuulosta filmausten aikana. Korvatulpat olisivat olleet paikallaan kohtauksessa, jossa Willis ammuskelee erittäin kovaäänisillä kudeilla ladatulla aseella. Korvien suojaamattomuus nimittäin aiheutti näyttelijälle pysyvän kuulovamman.

Omat stunttinsa tekevä action-tähti Jackie Chan on useaan otteeseen kolhinut itseään kuvauksissa. Vuonna 1995 kuvatussa Rajua menoa Bronxissa -elokuvassa mies teloi pahasti jalkansa ja joutui kuvaamaan loppuelokuvan kipsi jalkaansa koristaen. Kekseliäs tuotantoryhmä kuitenkin maalasi kipsin kengän näköiseksi, joten lopullisesta elokuvasta kipsiä on mahdotonta havaita.

Vuonna 1986 kuvatussa Jumalten aseet -elokuvassa sattunut haaveri oli kuitenkin katkennutta jalkaa pahempi. Yrittäessään hypätä puuhun Chan nimittäin kolautti päänsä kivikkoiseen maahan niin pahasti, että palanen hänen pääkallostaan iskeytyi aivoihin. Näyttelijän korvista alkoi valua verta ja mies kiidätettiin sairaalaan. Tapauksen jälkeen Chanin päähän jäi pysyvä reikä, ja miehen aivot pysyvät pään sisässä muovisen tulpan avulla.

Vakavat seuraukset kuvausonnettomuudelle aiheutui George Clooneylle, joka kipujensa vuoksi jopa harkitsi itsemurhaa. Vuonna 2005 _Syriana-_elokuvaa kuvatessa näyttelijäkönsikäs nimittäin satutti selkänsä niin pahasti, että joutui makaamaan sairaalassa kovissa kivuissa kolme viikkoa.

- Aloin miettiä, etten voi elää niin. Ajattelin, että minun pitää tehdä jotain äärimmäistä. Mietin, etten halua jättää sotkua, vaan menisin autotalliin, istuisin autoon ja käynnistän moottorin, Clooney kertoi Rolling Stone -lehden haastattelussa.

Mitä kävi Halle Berryn ja Leonardo DiCaprion käsille, Brad Pittin jalalle tai Channing Tatumin penikselle, lue koko listaus.

Lähteet: Screen Slam