Hyppää pääsisältöön

Ruisrock julkisti lisää ulkomaisia tähtiä ja kotimaan kärkinimiä

Macklemore & Ryan Lewis sekä Gary Clark Jr. täydentävät Ruisrockin sunnuntaita.

Macklemore ja Ryan Lewis // Kuva: Facebook

Turun Ruissalossa 5.-7. heinäkuuta juhlittavan Ruisrock-festivaalin sunnuntaille on julkistettu kaksi yhdysvaltalaista tämän hetken kuuminta nimeä. Jo pitkään musiikkia tehneet räppäri Macklemore ja tuottaja Ryan Lewis tekivät läpimurtonsa viime vuonna ilmestyneellä Thrift Shop -hitillään.

Kitarasankari Gary Clark Jr. hurmasi viime vuonna ilmestyneellä Blak and Blu -albumillaan. Jo 12-vuotiaana kitaransoiton aloittanut muusikko on esiintynyt jo lukuisten tähtien kanssa Rolling Stonesista Eric Claptonin ja monet artistit ovat povanneet hänestä seuraavaa kitaramusiikin supertähteä. Parin viikon takainen loppuunmyyty Helsingin Tavastian keikka osoittikin suomalaisyleisölle, että 29-vuotiaasta Clarkista on kasvanut monipuolinen mustan musiikin tulkki, jolle klubit alkavat käymään jo pieniksi.

Kotimaista rap-kattausta täydentävät kaksi genren tämän hetken suosituinta kotimaista nimeä, jotka samalla kuvastavat kentän monipuolisuutta. Lauantaina lavalle nousee Eevil Stöö, jonka tavaramerkkejä ovat äänenmuuntimella madallettu ääni ja kasvot peittävä hiihtopipo. Viime vuonna Fuck Vivaldi -albuminsa julkaissut artisti saapuu Ruissaloon DJ Kridlokkin ja Koksukoon kanssa. Sunnuntaille on luvassa koko kansan suosioon Vain Elämää -ohjelmassa noussut Suomen suosituimpiin artisteihin lukeutuva Cheek. Viime vuonna platinaa myyneen Sokka irti -albuminsa julkaisseen artistin kansansuosiosta kertoo hiljattain hetkessä loppuunmyydyt jäähallikonsertit.

Niin ikään sunnuntaina esiintyvä reggaeartisti Raappana julkaisee tulevana perjantaina kolmannen pitkäsoittonsa Tuuliajolla, joka soi tällä viikolla YleX:n Viikon albumina. Raappanan taustalla Ruissalossa musisoi uudella albumillakin vaikuttava Sound Explosion Band. Sunnuntain raskaampaa antia edustava Kotiteollisuus keskittyy kevään ajan työstämään kolmattatoista albumiaan, jonka ilmestymistä päästään juhlimaan tuoreeltaan Ruisrockissa.

Lauantaille on kiinnitetty lisäksi Minä ja Ville Ahonen ja perjantaina lavalle nousee Tiiu Helinä.

Lisätietoja löydät Ruisrockin saitilta!

Lähteet: Ruisrock