Hyppää pääsisältöön

Onnekas eläinvanhus viettää eläkepäiviään vanhainkodissa

Taitelijapariskunta Heikki ja Liisa-Cristiina Laaksonen tarjoavat Suomen ainoassa eläinten vanhainkodissa leppoisat eläkepäivät kaikenkarvaisille vanhuksille.

Etelä-Pohjanmaalla Ylistarossa toimii Suomen ainoa eläinten vanhainkoti. Taitelijapariskunta Heikki ja Liisa-Cristiina Laaksosen ylläpitämässä Wanhassa Markissa onnekkaat eläinvanhukset aina vuohista kaneihin ja hevosista koiriin saavat viettää eläkepäiviänsä viimeiseen lepoon saakka. Esimerkiksi vanhoille pukeille Laaksosten tila saattaa olla ainoa henkireikä – uroksia kun ei pidetä enää hyödyllisinä vanhemmalla iällä.

Eläinten vanhainkodin toiminnan mahdollistavat tontut: Heikki maalaa ja Liisa-Cristiina muotoilee savesta punanuttuisia hahmoja.

Tilalla on hoidossa noin 140–150 eläintä kerrallaan, mutta vuodenajasta riippuen jopa puolet niistä saattaa olla sijaiskodeissa. Tulijoita Wanhaan Markkiin olisi tietenkin enemmän kuin Laaksoset pystyvät ottamaan.

Liisa-Cristiina harmittelee Taina Kanervan käsikirjoittamassa ja ohjaamassa ohjelmassa, kuinka eläimistä on tullut kertakäyttötavaraa, joiden tilalle hankitaan aina parempi, kauniimpi ja nuorempi. Vanhat eläimet hylätään. Osa Laaksosten huomassa olevista eläimistä on tullut heille juuri tästä syystä.

Teksti: Sonja Fogelholm

Kommentit