Hyppää pääsisältöön

Raappana viimeisteli Kran Turismo -hitin sanoitukset matkalla studioon

Yksi YleX:n viime vuoden soitetuimmista kappaleista sai viimeistelynsä junamatkalla studiolle Helsinkiin.

Raappana // Kuva: Tomi Mikola

Tällä viikolla YleX:n Viikon albumina Kuuntele Raappanan Tuuliajolla-albumi ennakkoon!Tuuliajolla-levyn kynäillyt reaggemies kertoo, että JVG:n kanssa tehty viime kesän jättihitti _Kran Turismo _ja syksyllä julkaistu _Kauas pois _ovat vaikuttaneet selvästi miehen keikkameininkiin.

- Kyllä sen keikoilla huomasi kun päästiin lätkäterojen, eli JVG:n kanssa pari kertaa yhdessä vetämään, että miten se posse levahti siellä. Kyllä se vaan toimi. Myös Kauas pois on sellainen helposti messissä laulettava. Olin keikalla Thaimaan Koh Taolla joulukuussa ja jengi lauloi siellä ihan messissä, Raappana kertoo.

Raappana kertoi myös tarkemmin, miten muun muassa viime kesän kesäloman aloittavien tunnuslauseeksi muodostuneet lomalla viimeinkin voin ottaa iisimmin -riimit syntyivät.

- Junassa skriivasin sitä matkalla studiolle. Mietin, että biisi ei ollut ihan valmis, ja siinä oli vähän paineita, että mitä siihen kehittelen. Mulla oli yksi melodiapätkä, jossa oli vähän eri sanat. Vaihdoin vähän niitä ja pääsin pälkähästä. Sitten vaan laitettiin se purkkiin ja ihan hyvinhän se natsasi, Raappana juttelee.

JVG-kaksikon mukaan Raappana oli kuulemma vähän kujalla junasta tultuaan.

- Pyörin siinä rautatieasemalla, että missä jätkät on. Olen lahdesta… Pyörin siinä ihan Ray Charlesina, miekkonen naureskelee.

Kuuntele Raappanan Tuuliajolla-albumi ennakkoon!Raappanan Tuuliajolla-albumi ja Raappana tarjoaa sulateltavaksi vuoden suurimman reggaejärkäleenalbumin taustoista.

Lähteet: YleX Viikon albumi -haastattelu