Hyppää pääsisältöön

Cristal Snow'n tapa ratkoa ongelmat: Kävelen kuukaudessa parisataa kilometriä

Joka viikko Cristal Snow ja Kristiina Wheeler suorittavat seitsemän päivää kestävän Rottakokeen, jossa kaksikon elämään tuodaan joku ärsyttävä riesa. Viime viikolla vauhtikaksikon piti vältellä kulkuneuvoja ja kulkea apostolinkyydillä paikasta toiseen.

Sunnuntaisirkus // Kuva: Alma Hätönen

YleX:n Sunnuntaisirkuksen juontajat Kristiina Wheeler ja Cristal Snow joutuvat viikoittain Rottakokeeseen. Siinä he toteuttavat kuulijan ehdotuksen siitä, miten he viettävät tulevan viikkonsa. Tällä viikolla kaksikon piti kävellä joka paikkaan. Cristalin oli kuitenkin tunnustettava jotain heti kättelyssä.

- Viime viikolla kun Rottakoetta valittiin, huijasin vähän. Olen kävelemisen puolestapuhuja, kävelen joka paikkaan ja rakastan kävelyä. Kaunis juontajaparini Kristiina taas vihaa kävelyä, ja ajattelin, että testin avulla saisin hänen päänsä käännettyä. Pyydän anteeksi, että laitoin sut tällaiseen riesaan, Snow anelee.

Cristalin kävelyinnostus sai alkunsa lukioaikoina, kun hän sai liikunnanopettajaltaan erityisluvan lähteä liikuntatunneilla ryhmäliikunnan sijasta lenkille.

- Kävelystä tuli minulle tapa, kaikki ongelmat ratkeavat siinä. Ajatus juoksee ja olen kirjoittanut pari biisiäkin kävellessä, Cristal kertoo.

- Turhaan sä sitä mulle julistat. Viime viikolla jouduin kuuntelemaan inhokkiartistiani Taylor Swiftiä tunnin päivässä ja nyt tämä. Kävely on mun mielestä ajanhukkaa, olen muutenkin myöhässä kaikkialta. Jos matka on yli kolme kilometriä, en kyllä kävele. Kävellessä joutuu olemaan yksin ajatustensa kanssa, ja muutenkin ylianalysoin ja ajattelen kaikkea liikaa, Kristiina perustelee.

Laskelmien mukaan Cristal kävelee noin 10 - 15 kilometriä neljänä päivänä viikossa, mikä tekee kuukaudessa 160 - 240 kilometriä. Kristiina vitsaili kävelleensä noin 600 metriä viikon aikana, josta suuri osa muodostui kävelystä lähipubiin.

- Menin sinne teelle! Kyllä mä myös kävelin ratikassa etuovesta sinne taakse, nainen naureskelee.

Tällä viikolla Kristiina saa kärsimysten vuoksi lomaa Rottakokeesta. Sosiaalisen median suurkuluttaja Snow sen sijaan joutuu elämään koko viikon ilman Facebookia, Twitteria, Instagramia ja muita yhteisöpalveluja. Kuuntele ensi sunnuntaina 17-19 miten Rottakoe onnistui!

Lähteet: Sunnuntaisirkus