Hyppää pääsisältöön

Gasellien Jäniksen vuosi on erämaan kutsu helsinkiläisille

Uuden musiikin ratsiassa viikoittain vaihtuvat jäsenet kertovat, mitä tämän viikon tuoreimmista biiseistä tulisi ajatella.

Antti Tuisku, Anna Puu ja Toni Laaksonen // Kuva: Tytti Shemeikka / YleX

YleX Iltapäivässä taannoin Viikon Rytmibarometri-voittaja on Gasellit! Gasellit jakoi Uuden musiikin ratsialaisten mielipiteitä. Kappaletta Jäniksen vuosi arvostellut Anna Puu oli skeptinen biisin sanomasta.

- Tämä oli erämaan kutsu helsinkiläisille, oikeastaan punavuorelaisille. Ajatuksena voi kuulostaa todella romanttiselta lähteä Helsingistä, mutta… I’ll give them two weeks!, laulajatar naurahtaa.

Biisin nimi ja lyriikat saivat Annalta kuitenkin kiitosta.

- Jäniksen vuosi on ihan mahtava kela! Tässä oli paljon viittauksia kirjallisuuteen ja leffamaailmaan. Pystyin näkemään kuvina ne asiat, mistä tässä räpättiin.

YleX Jatkojen juontaja Toni ei pystynyt kunnolla keskittymään kappaleen alkuun.

- Aina kun kuulen tämän biisin, mietin, että kuka tämä eka räppäri on! Kuulostaa niin paljon Kemmurun Jodarokilta, että menee aina eka säkeistö ihan ohi.

Tonin mielestä kappaleessa on hyvää läppää ja hyvä kertsi, mutta biisi alkaa pikku hiljaa toistaa itseään. Yksi merkittävä pelastuselementti kappaleessa kuitenkin on.

- Tämä Reginan sämple pelastaa todella paljon.

Antti Tuisku oli raatilaisista suopein Gasellien Jäniksen vuodelle. Laulaja oli alusta saakka messissä biisin tunnelmassa.

- Lyriikan lähestymistapa on tosi freesi! Kun olen itse kotoisin Rovaniemeltä ja Lappi on mun henkireikä ja sielunkoti, pystyn samaistumaan tähän biisiin täysin.

Gasellien Jäniksen vuosi voitti sunnuntaisen Uuden musiikin ratsian 21,5 pisteellä. Tsekkaa muut biisit ja pisteet!

Lähteet: Uuden musiikin ratsia